Расхлађивање

Која је препоручена разлика у температури у соби која је под климом и напољу

  • Извор: Она
  • 25.06.2024. 14:27

Већ данима смо под утицајем топлог ваздуха који нас тјера да активирамо клима-уређаје. Понекад у томе претјерујемо, натемпирамо можда и нешто "хладнију" атмосферу у просторији, па када изађемо напоље, доживимо "температурни шок".

Колико је заправо препоручено да буде разлика у температури између собе која је под климом и температуре напољу?

Истина је да постоје ограничење колико степени клима-уређај може реално да охлади када се упореде две температуре. Како стручњаци наводе, систем за климатизацију је дизајниран да прилагоди до 20 степени разлике између спољашњег и унутрашњег ваздуха, док је препоручен ниво влажности од око 55 одсто.

Дакле, ако је температура напољу 32 степена Целзијуса, ваша клима ће врло брзо да постигне температуру од 21 степен, рецимо. Међутим, ако је температура напољу 37 степени, то ће бити врло тешко постићи, а да клима уређај не ради више него што треба и изазове проблеме вишка влаге.

Закључак је да, ако је ваш клима-уређај подешен на диференцијал већи од 20 степени, вјероватно је да ће клима радити и цео дан и нећете моћи да постигнете жељену температуру. То само може да изазове већу потрошњу новца.

Савјет: На коју температуру треба да поставите климу ако је напољу 37 степени?

Најбоље је да температура ваше просторије буде између 24 и 27 степени. Ту малу температурну разлику можете да потпомогнете завјесама, посебно ако вам просторија гледа у том тренутку на сунчану страну. Наравно, подразумијева се да позовете клима-сервис који ће да очисте филтере као и њене завојнице.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:00 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:10 Ноћни програм

    Ноћни програм