Nemojte dozvoliti sebi da "puknete"

Kako se riješiti bijesa i ljutnje u nekoliko koraka?

 • Izvor: avaz
 • 19.10.2022.15:26

Svako od nas se ponekad našao u situaciji kada je imao osjećaj da će da "pukne" od bijesa. Ipak, postoje bolji načini da se izborite sa stresom, a da ne eminirate agresivno ponašanje.

Zdrava ishrana

Konzumiranjem namirnica koje obiluju složenim ugljenim hidratima, kao što su slatki krompir i ovas možemo povećati količinu serotonina u našem mozgu. Takođe, proteini, poput ribe, tofua i piletine, pomoćiće nam u proizvodnji dopamina i noradrenalina - zaduženi za raspoloženje i motivaciju u našem mozgu.

Vježbanje

Nije važno za koji vid fizičke aktivnosti ćete se odlučiti. Pronađite vrstu vježbi koje vam najviše odgovaraju, a koje će omogućiti da se brzo i efikasno riješite loših emocija.

Zapišite svoja osjećanja

Zapisivanje svojih osjećanja je odličan način oslobađanja od negativne energije.

Duboko udahnite

Duboko disanje može smanjiti hormone stresa. Prema klinici Mejo, vežbe disanja su korisne, jer kada se osjećamo ljuto, naš mozak tijelu daje signale da je u krizi. Usporavanje disanja podsjeća naš mozak da smo na sigurnom.

Čišćenje

Neuredan prostor ponekad može dodatno pogoršati vaše raspoloženje. Dakle, da biste ublažili negativne emocije, operite suđe ili spremite ormar.


(Foto: Unsplash.com)

Tagovi:
 • 19:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 20:00 Lutrija RS, Loto

  Prenos izvlačenja dobitnih kombinacije igre na sreću Loto 7/39 Lutrije Republike Srpske.

 • 20:10 Dosije

  Emisija koja je dugi niz godina dio našeg programa, 'Dosije', novim izgledom i pristupom, rasvijetliće događaje u koje malo ko smije da zaviri, progovoriće o aktuelnim temama o kojima se ćuti, raspakovati činjenice i rekonstruisati slučajeve zločina, kriminala i korupcije, na sasvim novi način, precizno poput vještaka.

 • 20:45 Serija: Igra sudbine

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 21:35 Serija: Istine i laži

  Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

 • 22:15 Izbor sportiste godine grada Banja Luka

  Izbor sportiste godine grada Banja Luka