Za bolja jela

Kako da napravite zapršku bez grudvica

  • Извор: Б92
  • 22.06.2022. 11:57

Sigurno ste do sada koristili zapršku, ali često vam se desi da ne razblažite dobro i da ostanu grudvice. Obično neka jela i sosovi zahtijevaju određenu gustinu, pa je potrebno da se doda brašno razblaženo sa vodom.

U nastavku teksta saznajte šta to radite pogrešno i kako da vam zaprška bude bez grudvica.

Postoje dva načina na koja možete da pripremite brašno.

Prženje:

Iskusni kuvari uvijek prvo prže brašno u dobro zagrijanom tiganju bez dodavanja putera. Posuda mora biti potpuno suva. Brašno pržite dok ne promijeni boju, ali vodite računa da vam ne zagori.

Dodavanje vode:

Brašno razblažite u maloj količini vrele vode. Kada je voda vruća, a vi dodate brašno i dobro promiješate, garantovano neće biti grudvica.

Dodavanje u sos:

Nikada nemojte odjednom sve da sipate u jelo ili sos, jer se tako neće jednako rasporediti. Sipajte po malo i na više strana, pa promiješajte koliko možete.

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.