Za bolja jela

Kako da napravite zapršku bez grudvica

  • Извор: Б92
  • 22.06.2022. 11:57

Sigurno ste do sada koristili zapršku, ali često vam se desi da ne razblažite dobro i da ostanu grudvice. Obično neka jela i sosovi zahtijevaju određenu gustinu, pa je potrebno da se doda brašno razblaženo sa vodom.

U nastavku teksta saznajte šta to radite pogrešno i kako da vam zaprška bude bez grudvica.

Postoje dva načina na koja možete da pripremite brašno.

Prženje:

Iskusni kuvari uvijek prvo prže brašno u dobro zagrijanom tiganju bez dodavanja putera. Posuda mora biti potpuno suva. Brašno pržite dok ne promijeni boju, ali vodite računa da vam ne zagori.

Dodavanje vode:

Brašno razblažite u maloj količini vrele vode. Kada je voda vruća, a vi dodate brašno i dobro promiješate, garantovano neće biti grudvica.

Dodavanje u sos:

Nikada nemojte odjednom sve da sipate u jelo ili sos, jer se tako neće jednako rasporediti. Sipajte po malo i na više strana, pa promiješajte koliko možete.

Тагови:
  • 12:00 Емисија: Бизнис клуб (Р)

    ' Емисија: Бизнис клуб (Р)

  • 12:30 Аграр (Р)

    'Аграр (Р)

  • 12:55 Емисија: У микс зони (Р)

    У микс зони (Р)

  • 13:20 Емисија: На ивици терена (Р)

    ''На ивици терена (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Кето кухињица

    ''Кето кухињица доноси здрава јела са веома мало или готово без угљених хидрата.