Ако сте љубитељи куваног вина, свакако бисте требали испробати и кувани џин. Врло једноставно се припрема, а одушевиће вас мирисом и окусом.
Кувани џин одлично ће се уклопити у атмосферу и мирисе новогодишњих празника.
Састојци који ће вам бити потребни су:
500 милилитара џина
Један литар сока од јабуке
Сок од једног лимуна
Сок од једне наранџе
Неколико кришки лимуна, наранџе и јабуке
Зачини (штапићи цимета, неколико клинчића, звјездасти анис)
Мед или ситни шећер по жељи
Припрема:
У шерпи на лаганој ватри загријте сок од јабуке и додајте зачине. Можете користити цимет, клинчиће и звјездасти анис, а можете комбиновати и друге сличне зачине попут ђумбира.
Док се сок од јабуке загријава, исциједите један лимун и наранџу па додајте у шерпу. За то вријеме нарежите неколико кришки лимуна, наранџе и јабуке (по могућности гранy смитх јабуке).
Убаците кришке воћа, сипајте џин и кратко промијешајте.
Џин не смије прокухати, зато је довољно само неколико минута да се све загрије.
Према жељи додајте мед или шећер и послужите док је још топло. Такође, можете додати и неке друге врсте воћа попут боровница.