Лагани дезерт који се лако припрема, а који је толико укусан да ћете бити поносни на себе што сте га припремили.
Поред тога што се спрема поприлично лако, биће вам потребна само три састојка, која вјероватно већ имате у кухињи. Самим тим овај јапански чизкејк је дефинитивно једна од једноставнијих посластица.
Рецепт за јапански чизкејк
Потребно је:
- 6 јаја
- бијела чоколада 240 г
- неслани крем сир 240 г.
Како припремити:
Бјеланца умутите у чврст снијег, а чоколаду отопите на пари. Када се чоколада мало прохлади, додајте жуманца и крем сир који је одстојао на собној температури, те све фино промијешајте.
Додајте снијег од бјеланаца и кашиком га лагано умијешајте у смјесу, те је преручите у подмазани плех пречника 20 цм, неколико пута га подигните и лупите тепсију о сто како би изашао сав ваздух из тијеста.
Пеците 15 минута на 170 степени, затим још 15 минута на 160 степени, а онда искључите рерну и оставите колач у њој још 15 минута.