Рецепт

Испробајте неодољиву пасту са шпинатом и сланином

  • 27.05.2025. 08:22

Ова кремаста тјестенина са шпинатом и сланином прави је побједник за радну седмицу, а припрема се за мање од пола сата.

Састојци:

400 грама сухе тјестенине

1 кашика маслиновог уља, плус додатно за преливање

1 лук, ситно насјецкан

6 кришки сланине, нарезане на комадиће величине залогаја

2 чена бијелог лука, ситно насјецкана

400 грама свјежег или смрзнутог шпината или 1 конзерва лиснатог шпината у води, оцијеђеног (отприлике 265g оцијеђене тежине)

165 грама крем ​​сира

1 лимун, само корица

Пола кашичице сухих пахуљица чилија

со и свјеже мљевени црни бибер

Припрема:

Ставите велику посуду са сланом водом на јаку ватру и закувајте. Додајте тјестенину и кухајте 8-10 минута док не буде ал денте или према упутствима на паковању. Прије оцјеђивања тјестенине, сачувајте око 100 ml воде у којој се кухала.

У међувремену, загријте уље у великој тепсији на средње јакој ватри. Додајте лук и сланину те кухајте, повремено мијешајући, 8-10 минута док сланина не постане мало хрскава.

Додајте бијели лук и пржите 30 секунди док не замирише. Додајте шпинат у тепсију и кухајте, често мијешајући, 2-3 минуте док не увене или се одмрзне.

Додајте крем ​​сир, корицу лимуна, сушене пахуљице црвене чили папричице и прстохват соли и бибера те добро промијешајте.

Додајте кувану тјестенину и умијешајте довољно сачуване воде од тјестенине да умак постане сјајан.

Послужите одмах преливено с мало додатног маслиновог уља, пише "НовиЛист". 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: