Pravilna priprema

Griješimo li ako čaj pravimo sa ključalom vodom

  • Извор: Агенције
  • 01.09.2022. 14:48

Iako mnogi to ne znaju, postoji ispravan način pripreme čaja.

Šta god da mu dodate - mlijeko, med i limun, cimet… morate znati da ga pripremite.

Profesionalni degustator hrane i pića Martin Isark rekao je da pri pravljenju čaja nikada ne treba koristiti ključalu vodu.

"Vrijeme je da zaboravimo taj mit. Veoma topla voda ubija ukuse čaja i zapravo ostaje suv ukus, uglavnom tanin", kaže on.

On je objasnio da voda treba da bude najviše 80°C kako bi se osjetili svi ukusi čaja.

Ranije se za pripremu koristila topla voda jer nije bila za piće, pa je kuvana da bi se ubile bakterije, prenosi The Sun.

Тагови:
  • 08:00 Ловачки савети (Р)

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 10:30 С Јахорине с љубављу

    ' С Јахорине с љубављу

  • 11:00 Револуција 1917 (Р)

    Револуција 1917 (Р)

  • 11:30 Народ Прича (Р)

    Народ Прича (Р)