Слиједите ове кораке

Ево како правилно стерилизовати тегле прије пуњења

  • Извор: Ало
  • 28.11.2024. 18:02

Да бисмо очували свјежину и квалитет хране, важно је правилно стерилизовати тегле прије пуњења.

Стерилизација спречава раст бактерија и продужава рок трајања зимнице, чинећи је сигурном за конзумацију. Било да правите ајвар, џем или киселе краставце, правилно стерилизоване тегле су кључ успјеха.

Први корак је прање тегли и поклопаца врућом водом и детерџентом, након чега их темељно исперите. Постоје два начина стерилизације:

1. Стерилизација у рерни: Загријте рерну на 120°Ц, ставите тегле на обрнути плех и оставите их 15-20 минута. Након тога, искључите рерну и оставите тегле да се прохладе.

2. Стерилизација у води: У велику шерпу ставите памучну крпу, преко ње тегле и прелијте водом. Загријте воду до кључања и кувајте тегле 10 минута, а затим их пажљиво извадите и ставите на чисту крпу да се осуше.

Када су тегле суве, напуните их припремљеном зимницом док су још топле и чврсто их затворите поклопцима.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 07:00 Свет пољопривреде (Р)

    Пољопривредна емисија дугогодишње традиције доноси провјерене информације знања и искуства која интересују сваког пољопривредника.

  • 08:00 Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 10:30 С Јахорине с љубављу

    ' С Јахорине с љубављу

  • 11:00 Ловачки савети (Р)

    ''ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.