Слиједите ове кораке

Ево како правилно стерилизовати тегле прије пуњења

  • Извор: Ало
  • 28.11.2024. 18:02

Да бисмо очували свјежину и квалитет хране, важно је правилно стерилизовати тегле прије пуњења.

Стерилизација спречава раст бактерија и продужава рок трајања зимнице, чинећи је сигурном за конзумацију. Било да правите ајвар, џем или киселе краставце, правилно стерилизоване тегле су кључ успјеха.

Први корак је прање тегли и поклопаца врућом водом и детерџентом, након чега их темељно исперите. Постоје два начина стерилизације:

1. Стерилизација у рерни: Загријте рерну на 120°Ц, ставите тегле на обрнути плех и оставите их 15-20 минута. Након тога, искључите рерну и оставите тегле да се прохладе.

2. Стерилизација у води: У велику шерпу ставите памучну крпу, преко ње тегле и прелијте водом. Загријте воду до кључања и кувајте тегле 10 минута, а затим их пажљиво извадите и ставите на чисту крпу да се осуше.

Када су тегле суве, напуните их припремљеном зимницом док су још топле и чврсто их затворите поклопцима.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    'Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 20:50 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:35 Серија: Авионџије (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:10 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:25 Серија: Мућке (12+)

    ''Серија: Мућке (12+)

  • 23:05 Серија: Ред Рок (12+)

    ''Серија: Ред Рок (12+)