Олакшајте себи

Додајте само прстохват овог састојка како уље не би прскало приликом пржења

  • 23.02.2024. 13:38

Чишћење уља које је испрскало кухињске елементе и зидове је заиста најмање забаван дио посла. И током пржења уље нам може упропастити гардеробу или нас испрскати по кожи. Ако се мучите са свим наведеним, ево сјајног трика којим се можете послужити кад сљедећи пут будете спремали храну.

Умјесто да, као и обично, сипате уље у тигањ, па га потом ставите на шпорет, празан тигањ најприје добро загријте, а тек када буде био врућ, додајте уље у њега, док не достигне температуру која је неопходна за пржење (око 170 степени). А прије него што спустите храну у тако загријани тигањ, мало посолите то уље које сте сипали.

Трик је у томе да у врело уље у тигању додате само прстохват соли док се оно не распрсне или створи мјехуриће.

Немојте додавати превише, јер ћете покварити укус хране.

Још један савјет за смањење дивље реакције врућег уља је да потпуно осушите поврће или месо које користите папирним убрусом. Садржај воде у храни која се мијеша са уљем главни је кривац за изненадно прскање које изазива нереде – и могуће повреде.

Панирање и брашнање ваше хране такође може помоћи да се апсорбује вишак течности из хране током процеса кувања, пише Дејли мејл.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Енерго клуб

    Гдје на једном мјесту добити информације из енергетике, како глобалне, а тако и домаће? Наш нови формат ‘Енерго клуб’ пружиће вам релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:45 Бар ТВ

    'Ова екипа око шанка уљепшаће сваки радни дан – 'Бар ТВ' ексклузивно на АТВ-у. Сјајна тројка Филипс, Југослав и Сладан покренуће све могуће теме – од игле до локомотиве. Придружиће им се у тој 'борби' мисли и ставова колеге и другари. За њиховим шанком у ТВ бифеу ништа неће остати недоречено. И ничега неће бити превише, осим смијеха.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.