Посластица

Чоколадне штанглице за све сладокусце

  • Извор: Курир
  • 25.08.2024. 11:20

Ево начина на који можете спремити посластицу за вас, ваше укућане, али и за госте, који ће просто бити одушевљени када им уз кафу сервирате и овај колач.

Потребни састојци:

- 300 г ољуштеног кромпира;

- 100 г чоколаде за кување;

- 100 г маргарина;

- 300 г мљевеног кекса;

- 150 г шећера у праху;

- 1 кашика (15 г) какао;

- 2 кашичице екстракта рума.

Глазура:

- 100 гр чоколаде;

- 3 кашике уља.

Припрема:

Очистите и исјеците кромпир као за пире па га исто тако ставите да се скува. Кувани кромпир проциједите и ставите у једну чинију.

Одмах додајте изломљену чоколаду и исјецкан маргарин.

Узмите гњечилицу за кромпир и гњечите заједно кромпир, чоколаду и маргарин. Чоколада и маргарин ће од врелине кромпира да се отопе и све ће се претворити у чоколадни пире.

Затим додајте кекс, шећер у праху, какао и екстракт рума и све мијешајте заједно.

Истресите у обложен плех, не већи од 30 x 20 цм или неки калуп.

Отопите чоколаду за глазуру са уљем, добро измијешајте па прелијте и оставите да се охлади. Послије само исјеците на штанглице.

Уживајте!

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Мућке (12+) (Р)

    '''' Мућке (12+) (Р)

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:15 Филм (Р)

    '' Филм (Р)

  • 16:00 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.