Рецепт

Ћевапи без меса, а укусни као прави

  • 23.05.2025. 12:35

Ови ћевапи без меса су толико сочни и ароматични да нико неће ни посумњати да су потпуно биљни.

Састојци:

  • 2 шоље зеленог сочива
  • 1 литар воде
  • 2 главице црног лука
  • 4 чена бијелог лука
  • 1 јаје
  • 1 шоља презли
  • 1 кашика брашна
  • Со, црни бибер, црвена паприка, мајчина душица, кари, кумин – по укусу
  • Мало уља за пржење

Припрема:

Ако мислите да ћевапи без меса не могу да буду сочни и пуни укуса – размислите поново. Ова варијанта са сочивом, луком и зачинима има све оно што волимо код правих ћевапа: мирис, текстуру и препознатљив укус због ког се тражи још. 

Скувајте сочиво у литру воде док потпуно не омекша (око 20–25 минута). Оциједите вишак воде ако је остало. У тигању пропржите ситно сјецкан лук и бијели лук на мало уља, док не постану стакласти.

Помијешајте кувано сочиво, пржени лук, јаје, презлу, скроб и зачине. Све добро изгњечите док не добијете компактну смјесу. Обликујте ћевапе рукама и ређајте на тањир.

Пржите их на мало уља у тигању, са свих страна, док не порумене, пише "Ствар укуса".

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 22:00 Серија (12+)

    'Серија (12+)

  • 23:30 Филм (12+)

    ' Филм (12+)

  • 01:00 Ноћни програм

    Ноћни програм