Једноставно за припрему

Ако сте синоћ претјерали, ова домаћа супа лијечи све

  • Извор: БЛ портал
  • 01.01.2024. 10:05

Сложићете се да ништа не окрепљује тако добро као топла домаћа супа. Наше баке и деке нису могле да замисле ручак, а да се не поједе нешто “на кашику”.Ово је прилично једноставно јело, а све што вам је потребно је стрпљење и вријеме да сачекате да се супа скува.

Састојци:

Коскице и ситни дијелове једног пилета

Двије средње шаргарепе

Пола мањег целера

Један коријен пашканата

Један црни лук

Со и бибер и зачини по укусу

Једна веза першуна

Вода

Састојци за кнедле

Једно јаје

Пет кашика гриза

Прстохват соли

Једна кашика масти

Припрема:

Дијелове пилета које ћете ставити у супу оперите, па их ставите у шерпу. Шаргарепу, целер и коријен пашканата исјеците на коцкице, па све налијте већом количином воде и ставите на шпорет на јачу температуру док не проври.

Оперите главицу црног лука и преполовите је, па је запеците са равне стране на сувом тигању.

Када вода прокључа смањите ватру и додајте црни лук, па оставите најмање сат времена да се кува. После тог времена са коскица скините месо, вратите га у шерпу, а све непотребне дијелове баците. Супа је готова када поврће омекша.

У међувремену доливајте топлу воду, уколико буде потребе.

Додајте зачине по жељи и укусу.

Припрема кнедли:

Кашику масти добро улупајте виљушком, па додајте једно јаје, мало соли и све сједините. Додајте гриз иоставите са стране да одстоји десетак минута.

Гриз ће послије тог времена набубрити, па уколико је све сувише ријетко, додајте још мало гриза.

Количина највише зависи и од величине јајета, зато је добро да смјеса за кнедле одстоји прије него што наставите кување.

Када је супа готова, кашиком вадите кнедле и спуштајте их у лонац, па кувајте око пет минута.

На крају додајте и ситно сјецкани першун и послужите.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Енерго клуб

    Гдје на једном мјесту добити информације из енергетике, како глобалне, а тако и домаће? Наш нови формат ‘Енерго клуб’ пружиће вам релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:45 Бар ТВ

    'Ова екипа око шанка уљепшаће сваки радни дан – 'Бар ТВ' ексклузивно на АТВ-у. Сјајна тројка Филипс, Југослав и Сладан покренуће све могуће теме – од игле до локомотиве. Придружиће им се у тој 'борби' мисли и ставова колеге и другари. За њиховим шанком у ТВ бифеу ништа неће остати недоречено. И ничега неће бити превише, осим смијеха.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.