Шест разлога

Због овога су бебе рођене у марту посебне

 • Извор: Б92
 • 10.03.2024. 18:17

Сиви зимски дани приближавају се свом крају, а у ваздуху све више мирише прољеће. Овај мјесец је прекрасан да постанете мајка, а и прилично сјајан мјесец за оне који ће се родити.

Прочитајте које су предности беба рођених у овом мјесецу - марту.

1. Брзо ће се пењати у корпорацијама

Бебе рођене у овом мјесецу имају највећу вјероватноћу напредовања на послу. Истраживања показују да је највише директора предузећа рођено у овом мјесецу. Једно истраживање спроведено међу 375 директора открило је да чак њих 12,5 посто рођендан слави у марту.

2. Мања је вјероватноћа да ће бити кратковиди

Истраживање спроведено на 300.000 војника показало је да дјеца рођена љети имају већи ризик да буду кратковида него дјеца рођена у зимским мјесецима. Код прољећне дјеце је пуно мања вјероватноћа да ће бити кратковида.

3. Природно су оптимистични

Истраживање из 2014. показало је да су бебе рођене у марту (и њихови вршњаци из априла и маја) у основи рођени оптимисти. Имају урођен позитиван став према животу.

4. Имају мањи ризик од астме

Прашине и гриња у ово доба године има у изобиљу, што може бити нелагодно за алергичаре, али одлично за бебе рођене у овом мјесецу. Према истраживању из 2015, дјеца рођена у марту имају мање шансе за развој астме, јер њихова изложеност прашини у првим мјесецима живота јача имунолошки систем.

5. Вјероватно ће бити ноћна птица

Једна студија о спавању показала је да ће дјеца рођена у прољеће и љето вјероватно бити ноћне птице у одраслом узрасту, али да неће хтјети рано на спавање ни као бебе.

6. Оптимистичне Рибе или страствени Овнови

Ова два астролошка знака позната су по својој одлучности, односно страсти. Бебе рођене између 1. и 20. марта су оптимистичне Рибе, док су оне рођене након 20. марта ватрени и страствени Овнови.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 21:45 Серија: Насљедници (12+)

  ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

 • 22:45 Филм

  ''''Филм

 • 00:55 Ноћни програм

  Ноћни програм