ATV

Isprobajte

Trik za uspavljivanje bebe za dva minuta

  • Извор: задовољна
  • 22.07.2023. 21:40

Fora je u - obrvama.

Kad postaneš roditelj, odjednom se pred tobom stvori bezbroj i velikih i malih briga i izazova, a posebno mjesto u svemu ima uspavljivanje bebe. Taj važan proces koji svakog trena može da se rasprsne u paramparčad mnogima je iscrpljujuć jer se povremeno čini da ništa ne pomaže, pa beba samo plače umjesto da spava. Ipak, izgleda da pomaže nešto, i to prilično neobično na prvi pogled.

Svoje iskustvo o posebnoj metodi uspavljivanja bebe u par minuta priča Beograđanka Dragana, koja je poslije porođaja ležala sa bebom na neonatologiji u Univerzitetskoj dečjoj klinici Tiršova.

„To je nevJerovatno jedno odJeljenje gdJe leže mame sa tek rođenim bebama koje se bore za život. Toliko ljubavi i snage, bola i borbe nikad nisam osJetila na jednom mJestu. Ali zanimljivo je da tu ne postoje sobe u klasičnom smislu već boksevi izdJeljeni staklenim zidovima tako da medicinsko osoblje sve vrIJeme ima potpunu preglednost, a vi kao pacijenti nažalost nemate apsolutno nikakvu privatnost ili mir. A to je posebno nezgodno jer su u pitanju novorođenčad koja rijetko kad sastave više od sat vremena spavanja. I pošto u boksevima obično ima desetak mama i beba, tu se maltene sve vrijeme čuje plač i zbog svega toga je jako teško uopšte uspavati dijete.“

Ali medicinske sestre na tom odjeljenju su kao i cijela priča tamo, zaista posebne, posvećene, pune ljubavi prema svom poslu, divne, pažljive, pune strpljenja i razumevanja prema mamama – sve što uglavnom nećete sresti u većini medicinskih ustanova u Srbiji, kaže Dragana za Zadovoljna.rs..

„Tako mi je jedna od njih, s kojom sam se za tih nekoliko nedjelja posebno zbližila, pokazala trik za uspavljivanje bebe koji mi je olakšao ne samo boravak tamo nego i život poslije izlaska. Kako uspavati bebu za manje od dva minuta – samo je nježno i polako maziti po obrvama i između obrva. Bebac se smiri u roku od nekoliko sekundi i u roku od par minuta zaspi. Poželjno je taj potez kombinovati sa nježnim glasom i nekom porukom. U mom slučaju je to bilo „tu je mama, tu je mama“. Bila sam fascinirana kako ovo djeluje i osjećala se u tim trenucima kao najbolja mama na svijetu. Šteta što to uspavljivanje vrlo brzo postane mnogo teže i komplikovanije, pa ova fora pali samo u prvim mjesecima“, kaže Dragana.

A da ova tehnika zaista radi, pokazao je i jedan tata koji je postao pravi hit na internetu. Njegov video u kom uspavljuje bebu u trenu mazeći joj obrve vidjelo je skoro milion i po ljudi.

Tu on kaže kako je čuo da je bebu moguće brzo i lako uspavati ako joj polako prstima prelazite preko obrva. I on to i čini nježno u snimku dok beba polako, ali sigurno tone u san.

Dakle, za ono što umije da djeluje kao prava nauka, moguće rješenje je zapravo vrlo jednostavno.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм