Zagreb

Pijana došla na porođaj, ljekari se šokirali

  • Izvor: mondo
  • 25.11.2022.13:43

Teško je zamisliti da trudnica na porođaj dođe u bolnicu u alkoholisanom stanju.

To se dogodilo u slučaju 25-godišnje Zagrepčanke koja je neposredno prije porođaja, čim je primljena u bolnicu, imala 2,25 promila alkohola u krvi.

Zagrebačko tužilaštvo je ustanovilo da njen problem sa alkoholom nije izuzetak već pravilo i da dotična žena nije u većoj mjeri brinula o dvoje djece koje ima, a ubrzo su isplivale jezive stvari, a novorođena beba je osjetila posljedice majčinog neadekvatnog ponašanja čim je ugledala svijet.

Djevojčica je jedno vrijeme provela na Odjeljenju za gastroenterologiju zbog slabog napredovanja tjelesne težine, pa je pregledom genetičara utvrđeno da fenotip djeteta odgovara fetalnom alkoholnom sindromu.

Djevojčica je nakon porođaja hranjena preko sonde, prenosi "Mondo.rs".

Majci je odlukom Opštinskog građanskog suda u Zagrebu početkom juna 2020. oduzeto pravo da živi sa djetetom na godinu dana, dok joj je Centar za socijalnu pomoć naložio stručnu pomoć do aprila.

2021. godine, 25-godišnjakinja nije preduzela apsolutno nikakav pozitivan korak u stabilizaciji bračnih odnosa i promjeni obrasca ponašanja, CSS Zagreb je, nakon što je utvrdio da su život i bezbjednost djeteta ugroženi, odvojio djevojčicu od porodice i smjestili je u Dječji dom.

Pored kćerke, 25-godišnjakinja ima i sina kojeg je takođe zanemarila, tvrdi tužilaštvo. Pod uticajem amfetamina, brigu o njemu prepustila je svojoj majci, pa je u oktobru 2021. godine, tokom terenskih provjera, dječak pronađen u prljavoj odjeći i ispovraćan po sebi. Tako je i on bio odvojen od porodice. 

Dvadesetpetogodišnja majka dvoje djece pala je na dno kada je došla u posjetu svom djetetu u Domu, pospana, usporena i "mućkava".

Tagovi: