Korisno znati

Najčešće greške roditelja koje štete djetetu

 • Izvor: B92
 • 05.12.2022.15:31

U pokušaju da zaštite svoje dijete od spoljnih bakterija i virusa, roditelji često prave greške koje se održavaju na djetetovo zdravlje i imunitet. U nastavku pogledajte tri najčešće greške koje štete djetetu.

Previše ga oblače

Novopečeni roditelji često misle da je djetetu u svakom trenutku hladno, te da bi ga trebalo zaštiti dodatnim slojem odjeće. Pravilo je da bi bebe ili malo dijete trebalo da nose tek jedan sloj odjeće više nego što ima njegov roditelj, dok kod starije djece to nije potrebno.

Pretjeruju s dezinfekcijom površina

U strahu da će njihovo dijete udahnuti potencijalno štetne bakterije za njihov organizam, roditelje pretjeruju sa dezinfekcijom površina u svom domu. To može da bude loše za sam organizam djeteta, jer tako smanjuju njegov imunitet, odnosno, dijete ne može da stvori imunitet na bakterije.

Roditelji izbegavaju da izvode dete kada je napolju hladno

Većina roditelja pribjegava ovom mišljenju, ali je ono u suštini pogrešno. Svjež vazduh ima mnoge benefite za dijete, jača imunitet, ali i respiratorni sistem.

 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Biznis klub

  ‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:00 ATV Vijesti

  Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

 • 19:40 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:42 Sport

  Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.