ATV

Korisno znati

Najčešće greške roditelja koje štete djetetu

  • Извор: Б92
  • 05.12.2022. 15:31

U pokušaju da zaštite svoje dijete od spoljnih bakterija i virusa, roditelji često prave greške koje se održavaju na djetetovo zdravlje i imunitet. U nastavku pogledajte tri najčešće greške koje štete djetetu.

Previše ga oblače

Novopečeni roditelji često misle da je djetetu u svakom trenutku hladno, te da bi ga trebalo zaštiti dodatnim slojem odjeće. Pravilo je da bi bebe ili malo dijete trebalo da nose tek jedan sloj odjeće više nego što ima njegov roditelj, dok kod starije djece to nije potrebno.

Pretjeruju s dezinfekcijom površina

U strahu da će njihovo dijete udahnuti potencijalno štetne bakterije za njihov organizam, roditelje pretjeruju sa dezinfekcijom površina u svom domu. To može da bude loše za sam organizam djeteta, jer tako smanjuju njegov imunitet, odnosno, dijete ne može da stvori imunitet na bakterije.

Roditelji izbegavaju da izvode dete kada je napolju hladno

Većina roditelja pribjegava ovom mišljenju, ali je ono u suštini pogrešno. Svjež vazduh ima mnoge benefite za dijete, jača imunitet, ali i respiratorni sistem.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм