Nesuglasice

Terapeut otkrio najuobičajenu grešku koju parovi čine

 • Извор: Аваз
 • 08.04.2023. 12:25

Terapeut je objasnio veliku, uobičajenu grešku koju parovi čine, a koja šteti njihovoj vezi.

Bračni i porodični terapeut, koji ima iskustvo duže od dvije decenije, tvrdi da većina parova koji joj se obrate za pomoć ima isti zajednički problem.

Ona kaže da mnogi njihovi problemi proističu iz onoga što izgovaraju tokom svađa, kada im je glavni interes da se brane, a ne da shvate stav partnera.

- Ne izgovarajte ružne riječi u svađi. Napravite pauzu, čak i ako je to samo nekoliko sekundi, i donesite odluku da li to treba reći ili ne i kako ćete to reći - savjetuje Šined Smit iz Alamede, u Kaliforniji, za Todai.

Ona apelira na parove da preispitaju svoje riječi ako samo govore da bi povrijedili svog partnera. Rekla je da je važno zapamtiti da će uvijek biti nesuglasica u odnosima - ali to ne znači da ih ne možete riješiti bez podizanja glasa i razmišljanja o svojim riječima.

Тагови:
 • 21:45 Серија: Насљедници (12+)

  ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

 • 22:45 Филм

  ''''Филм

 • 00:55 Ноћни програм

  Ноћни програм