Савјети

"Спори секс" - гарантује фантастични врхунац и "лијечи" интимне односе

  • Извор: Krstarica
  • 16.09.2023. 03:30

Никол Даедоне, ауторка књиге "Slow Sex: the Art and Craft of the Female Orgasm“ жели да промијени схватање жена о женском оргазму.

Наиме, она је основала центар за проучавање женског оргазма - One Taste Urban Retreat Center, у Сан Франциску, гдје студенти практикују јогу, медитацију и технику која се зове - оргазмичка медитација.

Наводимо њене савјете о томе како укључивање идеја спорог секса и техника усмјерених на жену може побољшати ваше интимне односе:

1. Престаните "да глумите" оргазам

Намеће се питање зашто толико жена глуми оргазам. Одговор је зато што покушавају задовољити партнере који су били условљени да вјерују да се задовољство може мјерити у децибелима.

Међутим, проблем с дочаравањем сексуалног узбуђења је тај што се оно не претвара у стварно узбуђење.

"Не можете глумити и осјећати у исто вријеме", каже Даедоне.

Умјесто да храните партнеров его, подучите га о томе како ви реагујете на узбуђење. Секс би требао бити начин на који партнери боље упознају једни друге. Али ако се претварате да сте неко други, изгубили сте ту јединствену прилику да будете оно што јесте.

2. Повратите оргазам

Ако сте одустали од глуме, одредите шта је за вас лично оргазам и како се понашати када га доживљавате. Свјесна колико је култура уложила у искуство разне идеје и звукове, Даедоне се борила да сама дефинише тај појам. Напокон се одлучила за једноставну, женствену дефиницију, а то је - "способност пружања и примања ужитка".

3. Немојте омаловажавати партнерову вјештину

Не кривите партнера за недостатак сексуалног задовољства, и то из једног доброг разлога - вјероватно ради пуно више него што мислите. Нажалост, женске гениталије су Рубиконова коцка интимних дијелова - толико их је тешко "ријешити" да је примамљиво одустати или је преварити.

"Мушкарци се суочавају с много тога када је у питању женска анатомија", шали се Даедоне.

4. Али, немојте кривити ни себе

Оно што Даедоне најчешће чује од жена јесте да је "проблем у њима". Међутим, Даедоне се не слаже, јер је пракса много пута показала другачије. Контракције, ејакулат и отеклина почињу се појављивати код многих дама - једноставно оргазам није "испао" онако како им је описано да би врхунац требао изгледати - из мушке перспективе, преноси Chatelaine.

5. "Заузмите положај"

"Оргазмичка медитација је 'пракса'", каже Даедоне, и она која изазива стање блажене опуштености, баш као што је јога пракса која нуди сличне резултате.

Као и јога, спори секс нема циљ на уму. Заправо, то је чин без циља.

"Не радите то да бисте показали да се волите. Не радите то да бисте имали дијете. Не радите то ни из једног од ових разлога", истиче Даедоне. Поента је једноставно повезати се са својим партнером.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: