Кејт Винслет

Звијезда "Титаника" открила да је снимање легендарне сцене било ноћна мора

  • Извор: Индекс
  • 17.06.2024. 14:06

Кејт Винслет је током интервјуа за "Vanity Fair" открила да снимање једне од најромантичнијих сцена у Титанику није било ни близу романтично у стварности.

Ријеч је о сцени у којој Роуз (Винслет) и Џек (Леонардо ДиКаприо) заједно стоје на прамцу Титаника и гледају залазак сунца на хоризонту. Млади љубавници испреплећу своје руке и први пут се љубе.

Иако је за многе љубитеље романтичних драма ово један од најљепших тренутака у историји филма, Винслет је рекла да се ДиКаприо није могао уозбиљити током снимања сцене, а уз то су наишли на још неке препреке.

- Снимање те сцене било је ноћна мора јер Лео није могао да престане да се смије, па смо морали да поновимо сцену четири пута. Џим је тражио врло специфично освјетљење за ову сцену, а заласци сунца су се стално мијењали тамо гдје смо били - објаснила је Винслет.

Додатну препреку представљала је чињеница да визуелни умјетници нису могли доћи до Винслет и ДиКаприја како би им поправљали шминку и фризуру током снимања сцене.

- То је био дио брода који није био дио цјелокупног филмског сета на којем смо били, већ само мали одсјечени дио. Да бисмо дошли до њега, морали смо се пењати уз мердевине. Сјећам се да екипа за шминку и фризуру није могла доћи до нас - додала је.

Даље, током снимања сцене, Винслет је ударила кољеном о ограду због чега су и она и ДиКаприо почели да се смију, уништавајући тиме шминку. ДиКаприо је морао користити пудер и спреј за самотамњење како би добио препланули изглед, а дио његове шминке се пренио на лице његове колегинице након пољупца.

- То је био прави хаос, уопште није било онако како се чинило - изјавила је Винслет.

Ипак, упркос свему, звијезда Титаника рекла је да је веома поносна на ту сцену и на цијели филм уопште, јер је Титаник "филм који непрестано даје". Невјероватно је за њу како нове генерације први пут откривају тај филм.


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:55 Емисија: Досије (Р)

    У новој сезони отварамо случајеве убиства која су потресла регион, причамо о некажњеним ратним злочинима, који чекају правду, портретишемо хероје нашег и прошлог времена, доносимо велике приче 'малих' људи, говоримо отворено о тешким темама.

  • 13:30 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    ''Кроз објектив камере вођени авантуристом, путописцем и симпатичним пустоловом Робертом Дацешином завирићемо у најзабаченије дијелове свијета.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:40 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.