Српски члан Предсједништва БиХ

Жељка Цвијановић отворила изложбу посвећену Милану Јелићу

  • Извор: СРНА
  • 30.09.2024. 15:03

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић отворила је данас изложбу докумената, предмета и фотографија некадашњег предсједника Републике Српске Милана Јелића у Музеју Републике Српске у Бањалуци.

Цвијановићева је истакла да Република Српска увијек памти и памтиће људе који су дали допринос њеном развоју, те да јој је част да отвори изложбу, нарочито што је Јелића познавала.

Она је нагласила да је Јелић био велики човјек, спортски радник, привредник, али и да је био и на располагању свом народу у чему се огледала његова величина.

Према њеним ријечима, то раде људи који су везани за своју земљу, а Јелић је био такав, али и човјек који је гледао у будућност.

"Вољели бисмо да је дуже поживио да види како се Републикла Српска развила", рекла је Цвијановићева.

Аутор изложбе која је посвећена Јелићевом животном путу и раду је Остоја Рајилић, историчар и виши кустос за историју Републике Српске.

На изложби "Предсједник проф. др Милан Јелић 1956-2007", организованој поводом 17 година од Јелићеве смрти, присутни су супруга и син покојног Јелића, званице из политичког, културног и друштвеног живота.

Јелић је преминуо 30. септембра 2007. у Модричи од посљедица срчаног удара у 51. години.

Смрт га је затекла на функцијама предсједника Републике Српске, потпредсједника СНСД-а, те предсједника Фудбалског савеза Републике Српске и Фудбалског савеза БиХ.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    ' Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.