Додијела

Три фавориткиње за Оскара: Да ли ће популарне пјевачице побиједити глумице?

  • 05.10.2024. 21:43

Овогодишња додјела Оскара била је прилично предвидива са два највећа фаворита. Филм "Барби" и "Опенхајмер" су били у највећем клинчу, а сасвим очекивано "Опенхајмер" је тријумфовао.

Овогодишња додјела Оскара била је прилично предвидива са два највећа фаворита. Филм "Барби" и "Опенхајмер" су били у највећем клинчу, а сасвим очекивано "Опенхајмер" је тријумфовао.

Како сада ствари стоје, сљедећа трка за Оскара биће прилично тијесна. Наредна додјела одржаће се тек у марту 2025. године, али оно што је сигурно да ће у категорији за најбољу глумицу бити жестока конкуренција.

Занимљиво је да су се већ сада издвојиле три фавориткиње и то пјевачице које би могле да тријумфују у категорији "најбоља глумица".

Иако ће се поједини изненадити због чињенице да популарни пјевачи неријетко постају глумци, односно глумци постају пјевачи, то није ништа чудно.

Наиме, већина њих је у дјетињству или младости спадала у категорију "тхеатре кидс", а то значи да су били дио различитих секција које су биле усмјерене на продукцију мјузикала. На тај начин, они су комбиновали глуму и пјевање.

Напосљетку, већина би се углавном фокусирала на један од два хобија, а управо би им тај хоби постао примарни посао.

Ако се фокусирамо на посљедњих неколико година или деценија, број личности које су се у исто вријеме посветиле глумачком и пјевачком позиву је много. Само неке од њих су Шер, Џенифер Лопез, Мајли Сајрус и Доли Партон.

На листи филмова must see који су изашли ове године нашли су се "Емилиа Перез" и "Џокер: Лудило удвоје", али и један који ће тек изаћи у новембру - "Вјештица".

Оно што повезује ова три филма јесте чињеница да им се предвиђају велики успјеси на предстојећим додјелама награда, али и то што у њима глуме неке од најпопуларнијих пјевачица данашњице.

То су Селена Гомез, Лејди Гага и Аријана Гранде. Ипак, у филму "Вјештица" поред познате пјевачице Аријане Гранде појављује још једна, а то је Синтија Ериво.

Чак су се појавиле информације да њих двије неће моћи да буду номиноване у истим категоријама, тако ће Ситнија вјероватно понијети титулу главне глумице, а Аријана споредне.

Међутим, ово су још увијек само нагађања. Номинације за наредну додјелу Оскара биће објављене 17. јануара 2025. године, тако да има још довољно времена да дође до измијена.

За сада, од наведених пјевачица само је Лејди Гага освојила Оскара и то за пјесму "Шелов" из филма "Звијезда је рођена".

Видјећемо да ли ће овог пута успјети као глумица, наводи, преноси 24Седам.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: