Mrkonjić Grad

Promovisane knjige pjesnika Radmila V. Radovanovića

  • Извор: СРНА
  • 06.10.2022. 08:54

U Narodnoj biblioteci u Mrkonjić Gradu promovisano je šest zbirki pjesama autora Radmila V. Radovanovića, u kojima je pjesnik pisao o spoju grčkog mita sa Hercegovinom, Krajinom, sa njegovim životom.

Promovisane su knjige "Divinski Orfej", "Apolonova lira", "Nedorečeni Orfej", "Tezejev jav", "Orfejev žal" i "Zbogom Alkinoja".

Radovanović je rekao da je do sada objavio 26 knjiga, a da su zbirke, koje su sinoć promovisane, nastavak njegovih prethodnih knjiga.

Direktor Narodne biblioteke Milana Stupar rekla je da im je ova godina u znaku zavičajnosti, te su zbog toga odlučili da promovišu Radovanovićevo književno stvaralaštvvo.

"Radovanović je svjetski poznat pjesnik, prevođen je na mnoge strane jezike, nagrađivan je i pjesme su mu objavljene u mnogim zbornicima, časopisima, antologijama", navela je Stuparova.

Radmilo V. Radovanović rođen je 28. avgusta 1957. godine u Divinu kod Bileće. Školovao se u Trebinju i Mostaru. Za svoj književni rad dobio je više značajnih nagrada i priznanja.

Član je Udruženja književnika Srpske i Udruženja književnika Srbije. Živi u Mrkonjić Gradu.

Тагови:
  • 20:30 Револуција 1917

    'Револуција 1917

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм