Вечерас прво полуфинале

Промијењена правила Евровизије 2024: Овако ће се гласати

  • 07.05.2024. 19:32

Највеће музичко такмичење Евровизија 2024 одржаће се ове године у Малмеу у Шведској гдје ће се српска представница Теја Дора представити са пјесмом "Рамонда".

Прво полуфинале Евровизије 2024 одржаће се 7. маја, друго 9. маја, а финале ће бити одржано 11. маја.

Србија ће наступити у првој полуфиналној вечери, а Теја Дора ће пјесму “Рамонда” извести под редним бројем два. Ове године Евровизија је увела нова правила

Наиме, гледаоци више неће морати да чекају да посљедња нумера буде изведена, већ ће моћи да гласају за фаворите од почетка прве такмичарске композиције.

Тај начин гласања користио се 1997. године када је први пут уведено телефонско гласање, али и 2010. и 2011. године, преноси Блиц.

Гледаоци из држава које се не такмиче, који гласају путем интернета, имаће на располагању готово 24 сата, пошто ће онлајн гласање бити отворено од друге генералне пробе прије сваке такмичарске вечери.

Подсјетимо, директни финалисти су Велика Британија, Италија, Њемачка, Француска, Шпанија и овогодишњи домаћин Шведска.

Теја Дора наступа 2. на Евровизији 2024

Српској представници Теја Дори на кладионицама предвиђају 23. освојено мјесто у финалу Евровизије 2024, док је у првој полуфиналној вечери на 10. мјесту.

Како ће се из два полуфинала у велико финале пласирати по 10 најбољих земаља, према прогнози кладионица и Србија ће се пласирати у велико финале.

За евровизијски трофеј ове године боре се представници из 37 земаља.

Хрватски представник Бејби Лазања такође наступа вечерас и седми је по реду.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм

    'Филм

  • 16:00 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

    Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Насљедници (Р) (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота.