Ин Мемориам

Преминула чувена глумица из серије 'Врућ ветар'

  • Извор: Агенције
  • 19.10.2024. 16:36

Глумица Мима Вуковић Курић умрла је у 91. години.

Посебно ћемо је памтити по улози у серији "Врућ ветар".

Мима Вуковић Курић рођена је 1933. године у Призрену. Након завршене Учитељске школе 1951. године уписује Позоришну академију у Београду у класи професора Томислава Танхофера.

Тамо остаје једну сезону и на позив одлази у Народно казалиште Осијек гдје остаје до 1961. године када, поново на позив, долази у Народно позориште Ниш.

Познати инфлуенсер Каби Лејм уз пјесму бх. пјевача насмијао свијет

Познати инфлуенсер Каби Лејм уз пјесму бх. пјевача насмијао свијет

У овом театру ће све до пензионисања 1991. године одиграти близу 100 улога. Једну сезону била је члан Позоришта на Теразијама (1986).

Снимала је за радио и телевизију. Играла је у серији Врућ ветар. Била је оснивач и професор Средње глумачке школе у Нишу.

Након пензионисања одлази за Шпанију гдје је у Театро дела Ресистенциа одиграла улогу баке у "Ратној причи". Са том представом пропутовала је Европу и добила сјајне критике престижних европских критичара. Вишеструко награђивана на фестивалима у земљи. Добитник многих друштвених признања.

Сраман билборд усред Србије: Албански орао дави српског

Сраман билборд усред Србије: Албански орао дави српског

У Ниш се враћа 1995. године и игра још у двјема представама: "Путујуће позориште Шопаловић" и "Драга Јелена Сергејевна".

Након 2001. године повлачи се са сцене.

У периоду септембар - новембар 2012. у Мексико Ситију снима високобуџетни филм "Ла гера де Мануела Јанковиц" у коме игра главну улогу. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 22:00 Серија: Немирни (16+)

    'Српска серија из 2023. године, темељи се према роману Марка Поповића "Један погрешан корак", а режирао је Дарко Николић

  • 23:00 Филм

    ''''Филм

  • 01:00 Ноћни програм

    Ноћни програм