Народно позориште

Представа "Госпођица" најбоља на фестивалу "Златна вила"

  • Извор: РТРС
  • 30.10.2023. 09:07

Представа "Госпођица" у извођењу Народног позоришта Републике Српске, награђена је за најбољу на 16. Међународном фестивалу позоришта "Златна вила", у Приједору.

На додјели награда, коју је пратио ансамбл београдског позоришта "Теразије", додијељене су и појединачне награде.

Задатак позоришта и позоришних фестивала је повезивање људи који гаје страст према овој врсти умјетности и самом животу. Срдачна добродошлица допринијела је да глумци "Госпођице", оставе траг на приједорској фестивалској сцени.

Награда публике припала је Књажевско-српском театру Крагујевац за представу "На рубу памети" рађеној према тексту Мирослава Крлеже, а у режији Марка Мисираче, којем је припала и награда за најбољу режију.

Награду за најбољу глумицу, понијела је глумица Народног позоришта Републике Српске, Слађана Зрнић, а ону за најбољег глумца Хрвоје Кечкеш из загребачког Сатиричког казалишта "Керемпух".

Додијељене су и награде за најбољег младог глумца, сценографију, костимографију и сценски говор.

Затварање фестивала, у наступу "Боје ноћи", употпунили су глумци и оркестар београдског позоришта "Теразије" са репертоаром филмске музике.

Пратите нас и путем Вибера

  • 21:30 Серија: Ко те шиша

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Прича о озлоглашеном нарко босу, једном од најопаснијих и крволочнијих мафијаша.

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм