Икона југословенског "црног" таласа

Ово је пјесма Слађане Милошевић која је све промијенила

  • Извор: Агенције
  • 26.03.2024. 14:07

Чувена музичарка Александра Слађана Милошевић преминула је у 69. години.

Вијест о смрти чувене пјевачице растужила је многе.

Слађана Милошевић рођена је 3. октобра 1955. године у Београду. Одмалена се истицао њен таленат, као и интересовање за музику, а већ као дјевојчица кренула је на часове клавира.

Сматра се једном од икона југословенског "црног" таласа, а свој први већи успјех имала је већ крајем седамдесетих.

Године 1977. издаје нумеру "Ау, ау" која јој је промијенила све у каријери. Управо те године наступа код Хајдучке чесме прије "Бијелог дугмета".


Преминула Слађана Милошевић

Преминула Слађана Милошевић

У то вријеме била је позната као жена која руши многе табуе својим наступом, изгледом, али и текстовима које је изводила.

Поред завидне каријере на просторима Југославије, 1983. године у Њемачкој је издала албум који је тамо постигао велики успјех, неколико година касније у Сједињеним Америчким Државама свирала је са групом "Бејби Систер".

У Југославији огроман успјех постигла је и њена дуетска пјесма са Дадом Топићем "Принцеза" која је снимљена 1984. године и преведена на енглески језик.

Милошевићева је у својој вишедеценијској каријери много пута награђивана за свој рад најпрестижнијим наградама.


Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм