Ево ко се налази на списку

Ово је десет најбогатијих глумаца на свијету

  • Извор: Б92
  • 01.10.2024. 16:38

На основу истраживања "Celebriti Net Vorth-a" и "Business Outreach-a" ових 10 глумаца су се, захваљујући таленту, али и осјећају за бизнис, нашли на топ листи 10 најбогатијих на свијету.

Њихов таленат и успјешне каријере учинили су их не само свјетски познатим личностима, већ и веома богатим људима.

На основу листа "Business Outreach-a" и "Celebriti Net Vorth-a", ово је десет најбогатијих глумаца у 2024. години.

1. Тајлер Пери – 1,4 милијарде долара

Тајлер Пери није само велики амерички глумац, он је и талентован продуцент и редитељ, основао је “Tiler Perri Studios”. Најпознатији је по својој франшизи “Мадеа”.

2. Арнолд Шварценегер – 1 милијарда долара

Звијезда “Терминатора” и “Предатора” Арнолд Шварценегер, сврстан је међу најбогатије познате личности на свијету. Његово богатство долази из различитих извора, укључујући глуму, бодибилдинг, политику и бизнис. Није ни чудо што је постао милионер са 25 година, само пет година по доласку из Аустрије у САД.

3. Џери Сејнфелд – 950 милиона долара

Џери Сејнфелд је један од комичара са листе А. Његово најпозантије оставрење је ситком “Сеинфелд”. Иако се серија не емитује од 1998. године, он и даље добија велики новац од уговора о стримингу.

4. Двејн Џонсон “Стена” – 800 милиона долара

Након што је стекао име кроз своју рвачку каријеру, Двејн Џонсон је сада један од најистакнутијих глумаца на свијету. Са нето вриједношћу од 800 милиона долара, он је глумио у многим филмовима високог профила, укључујући “Џумаџи”, “Моана” и “Брзи и жестоки”. Одлично зарађује и од своје компаније “Теремана Текуила”, која је продала 300.000 боца већ у првој години пословања.

5. Схахрукх Кхан – 770 милиона долара

Краљ Боливуда, Схахрукх Кхан нашао се на листи најбогатијих свјетски познатих личности. Дебитовао је 1992. године филмом “Луди свијет”, а до сада је освоји 300 награда за своје невероватне улоге. Глумац посједује и продукцијску компанију “Red Chillies Entertainment"  и инвестирао је у ИПЛ франшизу, Колката Книгхт Ридерс (премијер лига Индије).

6. Том Круз – 600 милиона долара

Том Круз је свет освојио улогама у оставрењима “Топ Гун”, “Немогућа мисија” и “Џек Ричер”. Поштован је не само због глуме, већ и због инсистирања да сам изводи разне вратоломије.

7. Џорџ Клуни – 500 милиона долара

Овај 63-годишњи амерички глумац и по многима један од најзгоднијих мушкараца на свијету се опробао и у продукцији, режији и писању сценарија. Он је, такође амбасадор бренда Неспресс и плаћен је 40 милиона долара за њихову ТВ рекламу.

8. Роберт де Ниро – 500 милиона долара

Са 50 година изузетне глуме, Роберт Де Ниро је постао легендарни глумац у Холивуду. Показао је таленат у разним жанровима, од драме “Стажист” до трилера “Џокер” и мистерије “Убице цвјетног мјесеца”, што му је помогло да освоји два Оскара. Осим глумом, Роберт де Ниро је своје богатство изградио кроз своје послове у "Nobi Hospitality" и "Tribeca Grill".

9. Кевин Харт – 450 милиона долара

Кевин Харт се прославио као један од најуспјешнијих комичара у Холивуду. Познат је по енергичним наступима и Хартовим станд-уп специјалма и комедијама као што су “Џуманџи – Добродошли у џунглу” и “Централна обавештајна служба”. Осим глуме, доказао се и у бизнису и то улагањем у брендове велнеса и дигиталној мрежи “Laugh Out Loud”.

10. Адам Сандлер – 440 милиона долара

Адам Сандлер је многима омиљени комичар, познат по култним филмовима као што су “Срећни Гилмор” и “Одрасли”. Током година, прешао је пут од глумца до великог продуцента и писца.

Сандлер је потписао уносан уговор од 250 милиона долара са Нетфликсом и продуцирао је неколико успјешних комедија за платформу за стриминг. Његова продуцентска кућа “Happy Madison Productions", одиграла је главну улогу у стварању комичних филмова и телевизијских емисија, обезбеђујући му утицајну позицију у индустрији забаве.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:10 Досије

    ''Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције, на сасвим нови начин, прецизно попут вјештака.

  • 20:50 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:35 Страначка хроника

    Страначка хроника

  • 21:40 Авионџије (12+)

    '''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Мућке (12+)

    ''Серија: Мућке (12+)