Мето Јовановски

Одлазак још једног великана: Умро легендарни југословенски глумац

  • 16.11.2023. 15:16

Познати македонски и југословенски глумац Мето Јовановски је преминуо, јављају македонски медији.

Родио се 17. јануара 1946. године у Панчареву, а дипломирао је на Позоришној академији у Софији и исте године се враћа у СФРЈ, гдје се запошљава у драмском позоришту у Скопљу.

Лаушевић није присуствовао кћеркином вјенчању, ево и зашто

Лаушевић није присуствовао кћеркином вјенчању, ево и зашто

Његова глумачка каријера почела је и прије завршетка студија, на сцени Народног позоришта у Штипу. Од тада, за кратко вријеме истакао се као један од водећих драмских умјетника у Социјалистичкој Републици Македонији, као и на простору цијеле СФРЈ. Добитник је бројних награда за улоге у филмовима и позоришним представама, као и великим бројем државних награда и признања.

Прву филмску улогу остварио је 1971. године, када је добио улогу у филму "Македонски дио пакла", гдје је глумио партизана. Најзначајније улоге играо је у филмовима "Пре кише", "Kад сване дан" и у филму "Тетовирање".

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 По свијету са Робертом Дацешином

    ''По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.