ATV

U Veneciji

O čemu govori film "Poor Things" koji je dobio Zlatnog lava: Pun je scena seksa

 • Izvor: Kliks
 • 11.09.2023. 13:28

Film "Poor Things" reditelja Jorgosa Lantimosa osvojio je Zlatnog lava na Venecijanskom filmskom festivalu i prepun je scena seksa.

Snimljen je prema istoimenom romanu Alsadaira Graja iz 1992. godine. Priča o Beli, mladoj ženi koju je u život vratio naučnik Godvin Bakster. Nakon toga, ona bježi sa advokatom Dankanom Vederbernom i kreće u avanturu samootkrivanja i seksualne slobode.

Glavne uloge tumače Ema Ston, Mark Rafalo i Vilijem Dafo. U glumačkoj postavi su i Rami Jusef, Kristofer Abot, Džerod Karmikael i drugi.

Lantimos je u intervjuu rekao da svaki muški lik u ovom filmu predstavlja muške stavove tipične za viktorijansko okruženje priče.

"Postoje varijacije, ali u ovom filmu glavna stvar je njihova opšta sklonost da pokušavaju da kontrolišu Belu, čak i ako to rade na brižan ili suptilan način", naveo je između ostalog.

Inače, na 80. Venecijanskom filmskom festivalu, Kaili Speni je proglašena za najbolju glumicu. Nagrada za najboljeg glumca pripala je Peter Sarsgaard, koji je igrao ulogu u filmu "Sjećanje".

Srebrnog lava osvojio je film "Evil Does Not Exist" Rjusukea Hamagučija. Kao što je već poznato, 80. Venecijanski filmski festival u velikoj meri je bio pogođen štrajkovima glumaca, a u Italiju je stiglo samo nekoliko holivudskih zvezda.

Pratite nas i putem Vibera

 • 21:45 Serija: Merdokove misterije (12+)

  Priča je smeštena u Toronto 1895. godine i istražuje zanimljiv svet Vilijama Merdoka, zgodnog mladog detektiva, koji koristi radikalne forenzičke metode poput skupljanja otisaka prstiju kako bi rešio neke od najjezivijih zločina u gradu. Iako mu se kolege podsemavaju zbog njegovog radikalnog pristupa i izložen je skepticizmu svog šefa inspektora Brekenrejda , Merdok je često jedini koji može da reši slučajeve.

 • 22:30 Tema dana

  Informativna emisija u kojoj sa relevantim sagovornicima i stručnjacima iz svih društveno-političkih oblasti razgovaramo o aktuelnim temama, događajima i ličnostima, iznoseći različite uvide i stavove, analize i komentare aktuelnosti iz zemlje i regiona.

 • 22:40 Serija: Red Rok (12+)

  Kriminalistička serija smještena u izmišljeni primorski gradić Red Rok blizu Dablina, donosi zaplete vezane za ubistva i međusobne odnose ljudi.

 • 23:05 Serija: Еskobar (16+)

  Podvizi ozloglašenog narko-bosa, Pabla Еscobara.