Уз помоћ Представништва Републике Српске

Неле Kарајлић представио своју трилогију "Солунска 28" у Бечу

  • Извор: АТВ
  • 15.11.2023. 21:16

Писац и музичар Ненад Јанковић, јавности познатији као др Неле Kарајлић, представио је вечерас своју књижевну трилогију "Солунска 28" пред публиком у Бечу.

Разговор и дружење са познатим умјетником одржано је у сали Алберт Хол, а промоцију књижевног опуса Нелета Kарајлића у Бечу подржало је Представништво Републике Српске у Аустрији.

Познати писац и музичар је пред бечком публиком говорио о недавно објављеној и дуго очекиваној завршници трилогије "Солунска 28: О сексу, дроги и рокенролу", те о ранијим насловима из овог триптиха – "Солунска 28: О новцу и страстима" и "Солунска 28: О пријатељству и издаји".

Турбулентан живот Жарка Лаушевића: Од зенита популарности до затвора

Турбулентан живот Жарка Лаушевића: Од зенита популарности до затвора

Очекивано, интересовање за овај догађај је било велико, тако да је сала била испуњена до посљедњег мјеста.

Kарајлић је са многобројном публиком подијелио своје искуство у писању невјероватних прича које су обухваћене трилогијом, а у пријатељском разговору са посјетиоцима промоције популарни умјетник је говорио и о својој дугогодишњој успјешној и разноврсној каријери.

"Српска култура је историјски веома повезена са Бечом и главни град Аустрије је веома важно мјесто за промоцију онога што је савремена српска култура данас", рекао је Kарајлић.

Присутне је поздравио и шеф Представништва Републике Српске у Аустрији Младен Филиповић који је изразио задовољство што српска културна сцена привлачи све више пажње у Бечу и остатку Аустрије.

Филиповић је најавио да ће сутра у бечкој Галерији "Штајнер" бити представљени радови четворо представника савремене београдске умјетничке и креативне сцене - Марка Kусмука, Вељка Ваљаревића, Саре Николић и Марка Лађушића.

Кустурица: Човјечанством данас влада дигитални свијет

Кустурица: Човјечанством данас влада дигитални свијет

"Сутра, у периоду од 19 до 22 часа, посјетиоци ће имати прилику да се детаљније упознају са опусом београдских умјетника, а о њиховом стваралаштву говориће директорица Галерије 'Сањај' Сања Бјелановић Јанковић", рекао је Филиповић.

Изложба под називом "Resonance Serbian Contemporary Echo" организује се у сарадњи са Галеријом "Сањај" из Србије, уз подршку Представништва Републике Српске у Аустрији.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    ''''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?