Дина: Други дио

Наставак епске научно-фантастичне авантуре: Филм који је за само 3 дана зарадио преко 200 милиона долара

  • 10.03.2024. 13:50

Филм "Дина: Други дио", наставак епске научно-фантастичне авантуре Денија Вилневеа, постигао је импресиван успјех на свјетским биоскопским благајнама, зарадивши преко 200 милиона долара у само три дана од почетка приказивања.

Тачније, филм је зарадио 217 милиона долара на свјетским благајнама, чиме је постао први филм у овој години који је пробио границу од 200 милиона долара зараде, с тиме да још није ни почео да се приказује у Кини и Јапану.

Очекује се да ће "Дина: Други дио" у надолазећим недјељама лако надмашити свог претходника, који је у биоскопима зарадио 435 милиона долара.

Филм има буџет од 190 милиона долара, а да би био студијски исплатив, мора да заради барем 500 милиона долара, пише "The Hollywood Reporter".

Скот Менделсон, стручњак за "box office", предвиђа му коначну глобалну зараду између 570 и 630 милиона долара

Подсјетимо, најновији Вилнеов филм, други дио Дине, уједно је и најдужи његов филм те свеукупно траје 166 минута, што је 11 минута дуже од претходног. Наставак приче надовезује се на први филм и прати Пола Атреидеса (Тимоти Шаламе), који с војском Фремена ратује против зле породице Харконен.

Филм је одушевио критичаре и гледаоце, а у једном тренутку приказивања, прије приказивања у биоскопима, био је најбоље оцијењен филм на ИМДб-ју с оцјеном 9.4/10. Успио је престигне култни класик "Бјекство из Шошенка", као и филмове "Кум" и "Мрачни витез".



Пратите нас и путем Вибера

  • 21:15 Серија: Ко те шиша (12+)

    Серија: Ко те шиша (12+)

  • 21:45 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 22:45 Филм

    ''''Филм

  • 00:55 Ноћни програм

    Ноћни програм