Италија

На тавану пронашао Пикасову оригиналну слику

  • Извор: СРНА
  • 01.10.2024. 09:04

Слика коју је продавац старина пронашао на тавану своје куће на италијанском острву Капри је оригиналан портрет који је насликао чувени сликар Пабло Пикасо, тврде италијански стручњаци.

Након што је налетио на слику 1962. године, Луиђи ло Росо ју је понио кући у насељу Помпеи и окачио је на зид у дневној соби, гдје је стајала неколико деценија.

У горњем лијевом углу слике, за коју се сада вјерује да је искривљен портрет француског фотографа Доре Мар, која је била Пикасова љубавница и муза, налази се Пикасов потпис, али Ло Росо није знао ко је Пикасо када је донио слику кући, пише лист "Гардијан".

Његов син Андреа почео је много касније да се пита о чијој слици је ријеч, а након што је почео да проучава енциклопедију умјетности, коју му је дала његова тетка, почео је да сумња да би могло да се ради о оригиналном дјелу Пабла Пикаса.

Гдје можете гледати утакмицу Црвена звезда - Милан

Гдје можете гледати утакмицу Црвена звезда - Милан

Породица је одлучила да затражи мишљење тима стручњака, међу којима је чувени детектив за умјетничка дјела Маурицио Серацини. Након неколико година истраживања, Фондација "Аркадија" потврдила је да се ради о Пикасовом оригиналу, чија је данашња вриједност процијењена на шест милиона евра.

Пикасо је често посјећивао Капри, а вјерује се да је слику насликао између 1930. и 1936. године.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Серија: Ред Рок (16+)

    ''Серија: Ред Рок (16+)

  • 12:45 Серија: Мућке (Р) (12+)

    ''Мућке