Zadužbina "Petar Kočić"

Na sajmu u Zagrebu biće predstavljeno 350 izdanja

  • 12.11.2018. 13:26

Zadužbina "Petar Kočić" Banjaluka-Beograd predstaviće 350 naslova na Međunarodnom sajmu knjiga i nastavnih sredstava "Interliber", koji sutra počinje u Zagrebu.

Iz Zadužbine je saopšteno da će na Sajmu, između ostalih, biti predstavljena dvojezična izdanja biblioteke "Prevodi", te srpski klasici Petar Kočić, Ivo Andrić, Meša Selimović, Vladan Desnica i Branko Ćopića za koje među posjetiocima iz godine u godinu vlada sve veće interesovanje.

"Na ovom uglednom sajmu, koji će trajati do 18. novembra, i ove godine će biti održana književna manifestacija `Kočićevo podne` na kojoj će biti svečano uručena književna nagrada `Kočićevo pero` za jesen 2018. godine laureatu Čedomiru Višnjeviću za knjigu `Vreme sporta i razonode`", navode iz Zadužbine.

U saopštenju se dodaje da će nagrada biti uručena u petak, 16. novembra, a o laureatu će govoriti književnici Nikola Vukolić, Miljenko Јergović i Mladen Vesković.

Predstavnici Zadužbine će se i na ovom sajmu družiti sa piscima, a naročito sa mladim stvaraocima, kao i sa drugim značajnim izdavačima sa kojima imaju dugogodišnju saradnju radi objavljivanja klasika i novih književnih djela.

Direktor i glavni i odgovorni urednik Zadužbine Nikola Vukolić rekao je da su na nedavno održanom Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu izdanja ove zadužbine izazvala veliko interesovanje posjetilaca, te da su bila u najužem izboru za glavnu nagradu.

"Cilj je bio da se na ovom sajmu predstavimo što uspješnije, u čemu smo i uspjeli. Za svoj rad i uspješno predstavljanje dobili smo mnogobrojne čestitke čitalaca i uglednih posjetilaca našeg štanda. Imali smo značajne susrete sa piscima i izdavačima iz regiona i svijeta. Dogovorili smo saradnju sa izdavačima iz Kube, Španije, Kine, Italije, Poljske, Njemačke, Grčke, Engleske i drugih zemalja", naveo je Vukolić.

On je dodao da je ove godine, uprkos mnogobrojnim uspjesima i objavljenim knjigama, izostala finansijska podrška grada Banjaluka koju su, kao institucija od posebnog interesa za grad, ranije dobijali za učešće na sajmovima.

  • 19:55 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.

  • 20:00 Емисија: Бинго

    Бројчана игра са извлачњем бројева, од 1 до 90 путем бубња, у којој се унапријед утврђује висина фонда добитака и његова расподјела.

  • 20:30 Револуција 1917

    'Револуција 1917

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм