"The Beautiful Game"

На Нетфликсу приказан нови филм који је расплакао гледаоце

 • Извор: Б92
 • 31.03.2024. 15:16

Јуче је на Нетфликс платформу стигао филм "The Beautiful Game", а судећи по првим реакцијама, гледаоци су одушевљени.

Бил Наји и Колин Фарел доносе на Нетфликс дирљиву спортску причу засновану на стварном фудбалском турниру који прати тим бескућника фудбалера током Свјетског првенства за бескућнике у Риму.

Наји је у филму играо британског фудбалског тренера по имену Мал. Он ангажује талентованог и проблематичног нападача Винија, кога игра Мајкл Ворд, који се бори да састави крај с крајем за себе и своју младу кћерку.

Филм је режирала Теа Шерок, а сценарио је написао Френк Котрел-Бојс. Идеја је потекла из фудбалског првенства за бескућнике, али догађаји приказани у филму нису стварни. Продуцентски тим је блиско сарађивао са Фондацијом Свјетског купа за бескућнике на филму.

"Свкетско првенство за бескућнике је наш допринос рјешавању проблема бескућника широм свијета, али има још много тога да се уради. Доказали смо колико фудбал може бити моћан када се примјени на друштвени проблем и наставићемо да се трудимо да урадимо више", рекао је предсједник и оснивач Свјетског првенства у фудбалу за бескућнике Мел Јанг који се нада да ће овај филм подстаћи публику да подржи будућност првенства бескућника.

Фарел, један од продуцената филма, рекао је да се први пут упознао са Свјетским првенством за бескућнике још 2008. године.

"Прича о нашој браћи и сестрама који живе на улици и даље је једна од потлачених, али Свјетско првенство за бескућнике ту причу окреће наглавачке. Кроз осјећај све веће вјере у себе и једни у друге, наши играчи поново откривају осјећај припадности и укључености и смисла у свијету који им је пречесто и пребрзо окретао леђа",  рекао је он, преноси "People".

"Држите кутију марамице поред себе док гледате филм јер бисте могли пустити сузу", гласио је један од коментара на филм. "Дирљив и посебан", "Диван филм." "Ово је важан филм", коментарисали су гледаоци.


Пратите нас и путем Вибера

 • 21:15 Серија: Ко те шиша (12+)

  Серија: Ко те шиша (12+)

 • 21:45 Серија: Насљедници (12+)

  ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

 • 22:45 Филм

  ''''Филм

 • 00:55 Ноћни програм

  Ноћни програм