Очекују вртоглаве цифре

На аукцији гитара Џона Ленона

  • Извор: Б92
  • 24.04.2024. 11:32

Давно изгубљена гитара члана бенда "Битлс" Џона Ленона биће понуђена на аукцији 29. маја у бару "Hard Rock Cafe" у Њујорку, а очекује се да ће бити продата за више од 800.000 долара.

Ленон је свирао ову гитару од 12 жица током снимања албума "Hell!" из 1965. године, а пронађена је на тавану куће у Великој Британији када су се власници спремали за селидбу, преноси Ројтерс.

Извршни директор и оснивач аукцијске куће "Juliens ocsens" Мартин Нолан рекао је за Ројтерс да је кутија за гитару пронађена у смећу, а да је у тој кући гитара завршила преко британског музичара Гордона Волера.

"Гордону је (гитару) поклонио Џон Ленон, затим ју је Гордон дао свом руководиоцу турнеја и код њега је гитара остала годинама", навео је Нолан.

Власници куће су знали да су поседовали тај инструмент, али су мислили да су га некад изгубили. Друга Ленонова гитара, која му је украдена шездесетих година прошлог века, продата је 2015. године на аукцији у Калифорнији за 2,41 милиона долара.


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:35 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.