Глумац

Килијан Марфи глумио у филму Горана Паскаљевића

  • Извор: Б92
  • 15.03.2024. 08:48

Оскаровац Килијан Марфи, који је на великом платну дочарао Роберта Опенхајмера, прије више од 20 година играо je у остварењу легендарног редитеља из Србије.

Килиан Марфи је освојио свог првог Оскара за улогу Роберта Опенахјмера у режији Кристофера Нолана, који је такође добио Оскара за најбољи филм и режију.

Славном Ирцу су скоро сви посљедњих годину дана предвиђали освајање златне статуете за улогу Опенхајмера, а на додјели се захвалио породици и екипи филма, а рекао је и да је "поносни Ирац". Марфи је играо у Бетмену, залудио свијет у серији "Peaky blinders", а једно од првих остварења у којем је играо је филм из 2001. године "Како је Хари постао дрво", који је режирао Горан Паскаљевић.

Килијан глуми младог Гаса ког отац Хари Малони стално ментално и вербално злоставља, а потом користи као средство освете, а све се дешава у руралној Ирској двадесетих година прошлог вијека.

На сајту ИМДБ пише да је филм првобитно требало да се снима на Сицилији, али је жена Горана Паскаљевића предложила Ирску, јер јој је остала у сјећању из тинејџерских дана.

Пратите нас и путем Вибера