Пријатељ испричао

Још једна дирљива прича о пјесми ''Погледај дом свој анђеле'': ''Плакали смо 15 минута''

  • Извор: Телеграф
  • 04.09.2024. 15:15

Бора Ђорђевић изњедрио је бројне сјајне пјесме, а једна од најупечатљивијих је свакако "Погледај дом свој анђеле". У емисији "Један добар дан" на РТС-у, пријатељ Боре Чорбе Вук Жугић је испричао како је настала чувена нумера.

"Имао је те снажне пјесничке слике оно што се око нас дешава. То можемо видјети у пјесми 'Погледај дом свој анђеле'. Имао сам ту срећу и привилегију са својом супругом послије неколико албума. Почели су, како то обично бива, да се појављују текстови у јавности, ауторска криза Боре Чорбе, да ли ће трајати та група толико...“, рекао је он.

Даље додаје да га је Бора тад позвао.

"Како то обично бива, и у његово празној соби, паркет, он је сједио са гитаром, супруга и ја смо сједили. И каже ми 'Одсвираћу ти једну пјесму'. И онда је отпјевао и одсвирао 'Погледај дом свој анђеле'. Плакали смо 15 минута и Бора, и супруга и ја. Нико од нас није дошао до ријечи. А прве ријечи Борине послије тога биле су: "Пријатељу, је л' сам у ауторској кризи?"", рекао је Вук Жугић.


Бора Чорба добија улицу у једном граду

Бора Чорба добија улицу у једном граду


Цеца: Збогом, драги пријатељу

Цеца: Збогом, драги пријатељу


Ево гдје ће Бора Ђорђевић бити сахрањен

Ево гдје ће Бора Ђорђевић бити сахрањен


Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Народ прича

    ''Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.