Teksas

Guns N’ Roses tuži prodavnicu oružja

  • Извор: Телеграф
  • 05.12.2022. 12:22

Grupa Guns N’ Roses podnijela je tužbu protiv prodavnice oružja u Teksasu, za koju kažu da je navela fanove da povjeruju da je bend njihov dio.

Nova tužba optužuje internet prodavnicu 'Texas Guns and Roses' – kojom upravlja Jersey Village Florist – da je "odabrala i usvojila oznake tuženog kako bi zbunila potrošače da povjeruju da je povezana ili povezana sa, ili licencirana od strane grupe Guns N’ Roses".

Pored prodaje oružja, prodavnica takođe prodaje malu količinu ruža, za šta se tužba navodi samo da bi se pokušalo da se opravda "veliko prisvajanje" robne marke Guns N’ Roses. Bend traži neutvrđen iznos štete i da prodavnica promijeni ime, piše NME.

Sudski dokumenti takođe navode da je nakon što je pismo o prekidu poslato u prodavnicu predstavnika benda 2019. godine, prodavnica nastavila da "namjerno trguje dobrom voljom, prestižom i slavom Guns N’ Roses-a bez odobrenja, licence ili saglasnosti Guns N’ Rosesa".

"Ovo je posebno štetno za Guns N’ Roses s obzirom na prirodu poslovanja optuženog. Guns N’ Roses, sasvim razumno, ne želi da bude povezan sa optuženim, prodavcem vatrenog oružja i oružja. Dalje, optuženi zastupa političke stavove u vezi sa regulacijom i kontrolom vatrenog oružja i oružja na veb stranici koja može biti polarizovana za mnoge potrošače u Americi", navodi se.

Advokat odbrane Dejvid L. Klark rekao je za City News Service:

"Nikada nije bilo zabune i nemaju dokaza o zabuni.. Naš klijent prodaje metalne sefove za oružje i cvijeće, i ima veb lokaciju na jednom mjestu i apsolutno niko nije zbunjen. Niko ne misli da smo mi bend ili da postoji neka veza. Mi ćemo se boriti".

Тагови:
  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Путуј, пробај, заволи (Р)

    ''Емисија: Путуј, пробај, заволи (Р)