Емили у Паризу

Грађани огорчени због снимања нове сезоне популарне серије

  • Извор: Агенције
  • 08.02.2024. 21:36

Многе обожаваоце широм свијета је одушевила вијест да је у Паризу почело снимање четврте сезоне популарне Нетфликсове серије “Емили у Паризу”, али не и становнике овог града који су толико бијесни да су исписали графите на локацијама гдје се одвија снимање.

Проблем је у томе што фанови из разних крајева свијета долазе у Париз и фотографишу се на мјестима из серије. Посјећују продавницу ципела која се налази на истом тргу гдје и стан главне јунакиње, као и ресторан у коме ради Габријел.

На кафићу у истој улици великим словима је написано “Емили није добродошла” у знак протеста против обожавалаца серије чију навалу Парижани више не могу да поднесу и називају је “инвазијом морона”.

Графита има свуда, чак и на оближњој фонтани. Недавни чланак у француским дневним новинама Ле Монде имао је наслов: “Они мисле да посједују комшилук. Емили у Паризу – инвазивна комшиница”.

Становници Париза сматрају да туристи због серије имају нереална и романтична очекивања од Француске. У серији Емили долази у Париз, спријатељи се са локалним становништвом, неке од њих и заведе, живи раскошним животом, а уопште не говори француски језик. Као резултат тога посјетиоци града могу да доживе културолошки шок када стварност не испуни њихова очекивања

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: