Hrvatski bend

Brkovi za ATV: Dobar je osjećaj kad znaš da možeš zabaviti ljude

  • Извор: АТВ
  • 18.05.2022. 15:25

Stara je vijest da su Brkovi muzička atrakcija. Začin za dobar provod su i dalje i skoro nezaobilazna potreba svakog festivala. Za ATV frontmen benda Shamso69 kaže da je narcisiodno misliti da su Brkovi jedini koji mogu zabaviti ljude, ali u svakom slučaju dobar je osjećaj kad im to uspjeva.

Bend "Brkovi" nastupa na ovogodišnjem MotoFestu Banja Luka, kao i na Hype Festu u Herceg Novom.

- Festivalska ste atrakcija, rijetka su okupljanja na kojima nema Brkova. Osjećate li se kao nužan dio dobre zabave?

Hvala na komplimentu, ali zaista bi bilo jako narcisoidno misliti da si jedini koji može dobro zabaviti ljude. U svakom slučaju dobar je osjećaj kada ti to uspijeva.

- Nedavno ste rekli da vam smetaju medijski lobiji koji ne daju šansu mladim izvođačima. Vi ste počeli mimo medijskih lobija, trebali dobroj pjesmi uopšte podrška da pronađe put do publike?

Dobra pjesma će prije ili kasnije naći put, ali nisam mislio na to. Radi se o tome da često ta ista pjesma zbog spomenutih lobija teško pronalazi put do radijskog i tv etera. Tako dolazimo do situacije da na radiju slušamo pjesme koje po vlastitom ukusu ili pod raznim pritiscima biraju urednici, a ne ono što publika zaista najviše sluša i voli.

- Niste zatvorili vrata nijednom muzičkom žanru, ali ste obradili mnogo tema. Koliko vam je teško napraviti novu stvar, a da ne posjeća na nešto što ste ranije uradili?

Ne razmišljam o tome dok nastaju pjesme. Ako na kraju vidim da neki dio ili fraza podsjeća na nešto što sam ranije napravio ili negdje čuo onda taj dio promijenim ili potpuno odustanem od ideje.

- Publika vas doživljava drugačije za razliku od drugih na sceni. Ne predstavljate se kao neko nedodirljiv, nego kao neko iz publike. Jeste li pogriješili u tome? Smeta li vam to što vam svako na ulici može prići i reći šta misli o vašoj muzici, bendu?

Mislim da nisam ništa važniji od ostalih ljudi zato što se bavim muzikom. Takvo ponašanje mi se nameće kao ispravno. Ne smeta mi kada mi neko priđe ili bilo što kaže ako pritom nije nepristojan, nametljiv, ili bezobrazan.

- Mejšavina ste žanrova, ali gotovo isključivo uz tvrd zvuk. Možete li Brkove vidjeti uz tamburice?

Snimili smo tamburicu na jednoj pjesmi iako generalno nisam neki ljubitelj tog stila. Ponekad u sklopu solo karijere izvodim neke od tih pjesama na akustičnoj gitari i to mi se čini ok.

- Niste dio diskografske produkcije u Hrvatskoj, ali da vas pozovu, biste li otišli na Porin?

Mislim da Porin ne funkcioniše tako da vas neko poziva, nego se izvođači sami prijavljuju, tj. to umjesto njih većinom rade izdavačke kuće. Mi sami izdajemo svoja izdanja, tako da bi se vjerovatno sami morali prijaviti i na Porin, ali dosad nismo nešto bili zagrijani za to. Iskreno ne vidim nikakav benefit povlačenjem tog poteza.

- Možete li sebe zamisliti sa 60 godina da svirate istom žestinom i iste stvari?

To je daleka budućnost, pa nisam o tome još ni razmišljao. Vidim da neke kolege to dobro rade i u tim godinama, a neke baš i ne. Nadam se da spadam u prvu grupu jer volim nastupati pred publikom i biću jako tužan kada to više ne budem mogao.

- Znaju li fanovi Brkova ko je Vedran Pehar?

Neki da, neki ne, ali to nije ni važno. Važna je muzika, a ne kako se neko zove.

Тагови:
  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Емисија: Прича се

    Политичка, дебатна емисија доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)