Od Mace do Mačka

"Aprilili fest" Banja Luka, 30. mart - 1. april

  • Извор: АТВ
  • 24.03.2023. 14:01

Od Mace do Mačka! Tako glumac Tarik Filipović u jednoj rečenici, šaljivim tonom opisuje "Aprilili fest", na kojem će nastupati nakon Dragana Marinkovića. Negdje usput, Banjalučane i njihove goste krajem marta će s nogu nasmijati i standup.rs komičari.

Jer, smijeh je lijek, a upravo Filipović "doktor za one stvari". Koje stvari? Pa, one koje ste oduvijek htjeli znati o sebi, partneru ili o onima koji sjede pored vas, a niste se usudili pitati. Tako je, kaže njen autor, i osmišljena kultna monodrama "Seks i glad"

- Seks je kod nas još uvijek tabu. Čim kažeš tu riječ već su ljudi utonuli u stolice, barem kako vidim na predstavi. Treba im otprilike sat vremena da vas počnu gledati u oči.  Prosto, nerado pričamo o tome. Osim sami sa sobom. I kad pričamo naglas, mi muškarci uglavnom lažemo i hvalimo se. Šalim se, naravno. Htio sam jednostavno tu tematiku prodati lješe i skuplje, jer smo svi previše opterećeni. - objašnjava Filipović.

Glumac. Voditelj. "Milijunaš". Suprug. Otac. Sin. Hedonist. Kosmopolit. Nikada nije imao ambiciju da radi monodramu. Posebno ne onu koja će postati regionalno prepoznatljiva, a koju će na Svjetski dan šale ove godine prvi put uživo vidjeti i publika u Banjaluci.

- Nisam maštao da radim monodramu, gledajući kako to sjajno rade velikani poput Zijaha Sokolovića. Pomislio sam da imam zube za to, ali sam više volio da igram predstave sa kolegama i oslanjam se na njih. Ali, kada sam probao s prvom monodramom "Ćiro", shatio sam da ima i svoje prednosti. Sam udaraš ritam i sam se varakaš s publikom. Tako da je sve jedna velika igra, ali i velika odgovornost.  – kaže čuveni "dr Udo".

Njegova interaktivna i multimedijalna predstava kroz pjesmu i ples nudi nezaboravnu zabavu, ali i tjera publiku na preispitivanje. Koautor je Nina Skorup, a režiju potpisuje Marijo Kovač.

Uz dobro poznatu predstavu "Seks i glad" Tarika Filipovića (1. april, 20 časova) Aprilili publika vidjeće i ocijeniti i monodramu "Kakva ti je žena, takav ti je život" Dragana Marinkovića – Mace (30. mart, 20 časova). Satiričan prikaz stvarnosti i smijeh do suza donose nam i poznati stand – up komičari Nikola Radojlović, Srđan Dinčić i Radomir Nestorović (31. mart, 20 časova).

Ulaznice za sve festivalske večeri moguće je kupiti na platformi gigstix.ba ili u knjižari “My Book” u Banjaluci. Rezervacije su moguće na broj telefona 051/303-860 (radnim danom od 9.00 do 16.3 časova) i na adresi aprilili@support-mc.com.

Broj mjesta je ograničen. Požurite!


Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.