Рјешење на помолу

Проблем са рутером ускоро ће бити прошлост

 • Извор: Б92
 • 02.02.2024. 07:28

Када тек добијете рутер, обично желите да поставите лозинку која вам одговара, или да промијените нешто друго у конфигурацијама. Проблем често настаје када треба да се улогујете у та подешавања, јер је читав процес застарио и напоран.

Тренутно, код већине рутера, добићете админ приступ и моћи ћете да мијењате подешавања тако што у свој Веб Бровсер укуцате четири броја који представљају локалну адресу, односно 192.168.x.x (обично је 192.168.1.1, али посљедња два броја могу се разликоваати).

Ово је помало незграпно и архаично, а поменуте разлике могу бити збуњујуће, чак и ако неко покуша да вам објасни како да то урадите.

Можда ћете се обратити и интернету, па ћете питати Гугл шта тачно треба да укуцате, али ускоро би свему томе могао да дође крај.

Наиме, ИЦАНН (Интернет корпорација за давање имена и бројева) предложила је да све што корисници треба да ураде, убудуће, буде укуцавање ријечи "интернал" за било који рутер, па да се на тај начини долази до админ странице.

Дакле, њихов приједлог је да се укуца једна једина ријеч, а не да се бакћете са разним бројевима који "могу да буду, а не морају да значе". Вриједи, међутим, напоменути да је све и даље на нивоу дискусије, и ако се план усвоји мораће да га примјене различите компаније за рутере.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 14:00 Серија: Ко те шиша (Р)

  ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

 • 14:40 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

 • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

  Страсна љубавна прича двоје појединаца.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

  '‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.