Ново ажурирање

Плејстејшн 5 постаје тиши и приступачнији

  • Извор: Телеграф
  • 14.09.2023. 23:00

Сонi је објавио ново ажурирање софтвера за своју ПлаyСтатион 5 конзолу, које доноси низ кључних побољшања и нових функција. Најпримјетнија промјена је могућност да се уклони или утиша звук при покретању конзоле, што је особито пријатно за кориснике који се нервирају због традиционалног "бiп" звука.

Једна од најишчекиванијих функција је проширена подршка за М.2 дискове, сада са максималним капацитетом од осам терабајта. Ово је двоструко више од претходног лимита, омогућавајући играчима да складиште много више садржаја. Такође је додата подршка за Долбy Атмос звук. Ако ваш телевизор или соундбар подржавају Долбy Атмос, сада можете у потпуности искористити 3Д звук.

Ново ажурирање такође доноси помоћни контролер као функцију на нивоу система, омогућавајући два играча да заједно учествују у истој синглплејер игри. Осим тога, ажурирање доноси и претрагу унутар библиотеке игара , као и могућност реаговања на текстуалне поруке са емотиконима.

Додатне ситне промјене укључују вибрације у менијима и напредније опције за позивнице у групама. Конзола сада такође подржава више уређаја за Ремоте Плаy, укључујући телевизоре са Андроидом 12 и Цхромецаст 4К моделе.

Ово ажурирање стиже у тренутку када тржиште конзола доживљава знатну конкуренцију, не само од стране Мајкрософтовог Иксбокса, већ и растућег тржишта цлоуд гаминга и ПЦ игара. С обзиром на овакво стање на тржишту, ново ажурирање за Плејстејшн 5 може се сматрати Сонијевим стратешким потезом да одржи своју позицију и повећа задовољство корисника.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:00 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:10 Ноћни програм

    Ноћни програм