Pad prihoda

Mask: Twitter gubi novac usljed nedostatka reklama

  • Извор: СРНА
  • 16.07.2023. 13:36

Milijarder Ilon Mask izjavio je danas da njegova kompanija Twitter gubi novac uslijed pada prihoda od reklama za 50 odsto.

"I dalje imamo negativan priliv novca zbog pada prihoda od reklama od 50 odsto, uz velika dugovanja. Potrebno je ostvariti pozitivan protok novca", rekao je Mask.

Mask je preuzeo kontrolu nad Twitterom prošle godine nakon kupovine vrijedne 44 milijarde dolara i od tada pokušava da uvjeri zabrinute kompanije u opravdanost otpuštanja rukovodstva, radnika i različitom pristupu obradi sadržaja na toj društvenoj mreži. Kontroverznim poznatim ličnostima kojim su bili zabranjeni profili ponovo je omogućen prostup Twitteru.

Mask: Bez prihoda od pretplate Tviter neće preživjeti zimu

Mask: Bez prihoda od pretplate Tviter neće preživjeti zimu

Mask je u aprilu izjavio da se većina kompanija koje su napustile platformu vratila i da su im ponovo aktivne reklame čime bi mogao da se očekuje pozitivan priliv novca u drugom kvartalu.

On je u maju angažovao novog direktora Lindu Jačarino, ali i od tada je Twitter izazvao uznemirenost korisnika zbog ograničenja objava i pregleda.

Mask tvrdi da su zabrane neophodne da bi se spriječilo neovlašteno uništavanje potencijalno vrijednih podataka.

Twitter prijeti da će tužiti kompaniju Meta zbog nove platforme Threads

Twitter prijeti da će tužiti kompaniju Meta zbog nove platforme Threads

Twitter je tokom mjeseca dobio novog konkurenta kada je matična kompanija Facebook - Meta pokrenula aplikaciju Threads koja je za nekoliko dana dobila više miliona korisnika.

Twitter je zaprijetio pravnim postupkom.  

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:00 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:10 Ноћни програм

    Ноћни програм