ATV

Технологија

Директор Андроида упозорава на опасну ствар коју радите с телефонима

  • Извор: Агенције
  • 28.11.2023. 06:00

Једна од слобода посједовања Андроид телефона је могућност инсталирања скоро сваке апликације, из сваког извора.

То је у супротности са Ајфоном, који ограничава кориснике на преузимање искључиво са Епл Ап Стора.

Гугл нуди сопствену Плеј продавницу, али такође омогућава корисницима Андроида да преузимају апликације са било ког мјеста.

Извршни директор Гугла, у чијем је власништву и Андроид, Сундар Пикаи издао упозорење о опасностима од такозваног "сајдлоадинга“ , инсталирања апликација изван званичних продавница.

"Не желимо да вам дозволимо да потпуно компромитујете свој телефон. На тај начин може да се инсталира злонамјерни софтвер на ваш телефон, што заиста може да угрози вашу безбједност, веома значајно“, упозорио је Сундар, а преноси "Верџ".


Човјек из БиХ код куће држи два медвједа: Неће да једу увозну мркву

Човјек из БиХ код куће држи два медвједа: Неће да једу увозну мркву

Он је наставио:

"Покушавамо да успоставимо равнотежу. Еплов Ајфон још увијек дозвољава само Ап Стор, али ми вјерујемо у слободан избор".

"Дакле, на Андроиду вам дозвољавамо да учитате и инсталирате додатне апликације. То је као сигурносни појас у аутомобилу. Додајемо заштиту да бисте могли безбједно да га користите", додао је.

Сајбер-стручњаци већ дуго упозоравају на опасности бочног учитавања.

Већина се слаже око једне ствари – ако инсталирате апликације изван званичне продавнице, ризикујете да преузмете опасан софтвер.


Није Лада: Из Русије стиже нови ауто, од цијене пада вилица

Није Лада: Из Русије стиже нови ауто, од цијене пада вилица

Требало би да размислите о брисању апликација које сте инсталирали ван продавница и замијените их верзијама из Плеј продавнице, препоручују сајбер стручњаци.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм