Напредне функције

Ајфон ћемо моћи да контролишемо помоћу гласа

  • Извор: Б92
  • 11.06.2024. 02:00

Надолазећи иОС 18 ће донијети многа унапређења која укључују вјештачку интелигенцију, а једно од њих је и то да ће омогућити контролу појединачних апликација гласом.

У овоме ће вам помоћи Сири, гласовни асистент који је добро познат свим Епл корисницима, а који ће бити побољшан у новој верзији оперативног система.

Како се наводи у извјештају Блумберга, Сири ће вам дозволити да контролишете доста ствари на вашем Ајфон уређају гласом.

"Ово укључује отварање појединих докумената, помјерање биљешки у друге фолдере, слање или брисање мејлова, отварање чланака у Епл Њуз или чак сумирање чланака", пише овај лист.

Сири би, дакле, могао да буде још кориснији у свакодневном животу, нарочито када сте заузети рекреацијом или вожњом.

У почетку ће Сири вјероватно подржавати само једну гласовну команду, али се планира да Епл прошири могућности овог асистента тако да извршава више команди истовремено.

С обзиром на то да АИ процесуирање директно са уређаја захтијева доста снажну технологију, вјероватно ће ове могућности бити ограничене на Ајфон 15 Про или новије моделе.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм