Kipar

Zbog trovanja u bolnici završilo 26 turista, među njima i 14 djece

  • Izvor: Telegraf
  • 23.07.2024. 17:42

Najmanje 26 gostiju u hotelu na Kipru hospitalizovano je nakon udisanja toksičnih isparenja hemikalija koje je koristio jedan od radnika.

Dvoje zaposlenih u hotelu u Geroskipuu, 57-godišnji nadzornik i 28-godišnji radnik za koji se navodi da je postupio po uputstvima nadzornika, trenutno su pod istragom zbog opasnih ili nesavesnih radnji koje su dovele do tjelesnih povreda.

Prema navodima vlasti, 28-godišnjak je sipao kombinovanih deset litara kalcijum hidrohlorida i hlora u prelivni kanal bazena koji, kada se pomiješa, stvara toksična isparenja, prenosi CiprusMail.

Incident, koji se dogodio u ponedjeljak, doveo je do toga da je 12 odraslih i 14 djece prebačeno u opštu bolnicu u Pafosu.

Kipska policija je zatražila hapšenje menadžera hotela zbog nezakonitog zapošljavanja 28-godišnjaka, čije dužnosti nisu odgovarale njegovim uslovima zaposlenja, ali je okružni sud u Pafosu odbio zahtjev.

Bajden potvrdio ostavku šefice američke Tajne službe

Bajden potvrdio ostavku šefice američke Tajne službe

Dvoje djece zadržano je u bolnici iz predostrožnosti u ponedjeljak uveče nakon što su udahnuli pare hlora, ali je trebalo da budu otpušteni u toku dana.

Toksična para može da izazove iritaciju kože ili opekotine, kao i respiratorne probleme.

Međutim, smatra se da su oni koji su došli u kontakt sa otrovnom parom imali samo blage simptome bez ikakvih ozbiljnih komplikacija.

(Telegraf.rs)

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: