Atentat

Trampov zdravstveni izvještaj: Nedostajalo pola centimetra da metak uđe u glavu

  • 21.07.2024. 12:21

Nedjelju dana nakon što je bivši predsjednik SAD i republikanski kandidat na predstojećim izborima Donald Tramp preživio atentat na skupu u Pensilvaniji, njegov tim za kampanju objavio je najnovije podatke o zdravstvenom stanju Trampa.

U izvještaju, koji je napisao kongresmen iz Teksasa Roni Džekson, pouzdani Trampov pristalica koji je bio i Trampov ljekar u Bijeloj kući, izneseni su novi detalji o prirodi povreda kandidata Republikanske stranke u napadu u Pensilvaniji, prenosi AP.

Prema Džeksonu, Tramp je zadobio prostrelnu ranu na desnom uvu, a nedostajalo je oko pola centimetra da metak uđe u glavu.

Uhapšen muškarac zbog prijetnji smrću Trampu i Vensu

Uhapšen muškarac zbog prijetnji smrću Trampu i Vensu

"Metak je napravio ranu široku dva centimetra na hrskavici desnog uha. U početku je bilo značajnog krvarenja, nakon čega je uslijedilo i oticanje cijelog gornjeg dijela uva. U međuvremenu, otok je nestao i rana je počela da zarasta kako treba", navodi se u Džeksonovom izvještaju.

Dodao je da Tramp i dalje ima povremeno krvarenje, zbog čega je potrebno da nosi zavoj, kao na prošlonedjeljnoj nacionalnoj konvenciji republikanaca.

Tramp opisao kako je preživio atentat, pa rekao da će Bajden izazvati Treći svjetski rat

Tramp opisao kako je preživio atentat, pa rekao da će Bajden izazvati Treći svjetski rat

"S obzirom na prirodu rane, ušivanje nije bilo potrebno", napisao je u svom izvještaju Džekson.

Tramp je nakon napada prvo primljen u bolnicu "Batler memorijal" u Pitsburgu, a prema Džeksonu, ljekari su "obavili dijagnostiku koja je uključivala i skener glave".

(RT Balkan)

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Film: Ljeto u vinogradu (12+) (R)

    '' Film: Ljeto u vinogradu (12+) (R)

  • 16:00 Serija: Ljubavni zalogaji(12+) (R)

    ’Ljubavni zalogaj’ uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i novi simpatični sitkom.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:40 Tajne muzeja

    'Tajne muzeja

  • 17:00 Serija: Nasljednici (R) (12+)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života.