Rusko Ministarstvo spoljnih poslova

Zaharova: Uskoro oštar odgovor

  • Izvor: SRNA
  • 11.08.2024. 14:00

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova osudilo je ukrajinske terorističke napade u ruskim regionima i pozvalo na međunarodni odgovor.

Portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova rekla je da će se Rusija osvetiti za varvarske napade na pogranične regione.

"Snažno osuđujemo ove varvarske divljačke napade. Ne sumnjamo da će organizatori i počinioci ovih zločina, kao i njihovi strani sponzori, snositi odgovornost. Režim u Kijevu zna da su napadi na ruske regione besmisleni sa strateške tačke gledišta", istakla je ona.

Zaharova je upozorila da će uslijediti oštar odgovor ruske vojske i to veoma brzo.

Muraško: U Kurskoj oblasti ranjeno 69 ljudi

Muraško: U Kurskoj oblasti ranjeno 69 ljudi

Prema njenim riječima, cilj raketnih napada i napada dronovima koje je Ukrajina pokrenula na ruske regione u proteklih nekoliko dana jeste uništavanje civilne infrastrukture i ubijanje civila, a "očigledno su terorističke prirode".

"Režim u Kijevu nastavlja svoje terorističke akte sa jedinim ciljem da zastraši civile u Rusiji", rekla je ona.

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije ponovo je pozvalo međunarodne organizacije da osude terorističke napade ukrajinskih militanata, iako je Zaharova rekla da je uvjerena da će njihovo "sramotno ćutanje" biti njihov jedini odgovor.

U međuvremenu, neimenovani ukrajinski visoki zvaničnik rekao je da je više hiljada ukrajinskih vojnika upalo na rusku teritoriju 6. avgusta sa ciljem destabilizacije Rusije, piše "Gardijan".

Premijer Velike Britanije otkazao godišnji odmor

Premijer Velike Britanije otkazao godišnji odmor

"Mi smo u ofanzivi. Cilj je da se razvuku pozicije neprijatelja, da se nanesu maksimalni gubici i da se destabilizuje situacija u Rusiji jer nisu u stanju da zaštite sopstvenu granicu", rekao je neimenovani zvaničnik. On je dodao da ne postoji ideja aneksije i da Kijev djeluje strogo u skladu sa međunarodnim pravom.

Govoreći o pomoći Zapada u ukrajinskoj ofanzivi, on je istakao da su, imajući u vidu da je korišteno zapadno oružje, zapadni partneri imali ulogu u planiranju napada.

Ukrajinski predsjednik Vladimir Zelenski juče je prvi put priznao da su ukrajinske snage u ofanzivi, rekavši da Kijev "gura rat na teritoriju agresora"

Pratite nas i putem Vibera