Rumunija

Vaspitačica udarila u potiljak djevojčicu (1): Majka vidjela snimak zlostavljanja

  • Izvor: Telegraf
  • 19.10.2024. 10:29

Еlena Raluca Dan, majka djevojčice koju je vaspitačica zlostavljala u jednom vrtiću u Rumuniji, kaže da je zanijemila na video-snimak koji je vidjela, a koji svjedoči nasilje koje je proživjela njena jednogodišnja kćerkica.

Naime, djevojčica stara godinu i osam mjeseci, plakala je u vrtiću kada joj je vaspitačica prišla i udarila je rukom u potiljak.

Cijela situacija je zabilježena na snimku od strane jednog studenta na praksi.

Majka napadnute djevojčice je nakon gledanja snimka ostala u šoku i kaže da se još uvijek nije oporavila.

"Ako se vaspitačica ovako ponaša, onda je to veoma ozbiljno. Ja ću podnijeti prijavu u inspektorat, a onda ću podnijeti prijavu policiji za nasilničko djelo prema maloljetniku", rekla je Еlena.

U Srpskoj prošle godine rođeno više djece: Еvo gdje bilježimo pozitivan prirodni priraštaj

U Srpskoj prošle godine rođeno više djece: Еvo gdje bilježimo pozitivan prirodni priraštaj

"Sigurna sam da nije bila jedina koja je udarena, ili na koju su se drali, vikali. Juče, kada sam je vodila u vrtić, vaspitačica je bila tu da je preuzme ali ona nije željela da ide. Vidjela ju je i uplašila se", dodala je majka.

Incident se dogodio u vrtiću u Rumuniji počekom nedjelje, a vaspitačica je došla na posao tek juče. Nakon što su se slike pojavile u medijima, ona je dala ostavku i nije došla na posao.

"To je veliki incident, nisam to očekivala", rekla je direktor vrtića Еlena Hrimiuc.

Putnik iz Srbije poginuo u sudaru autobusa i kamiona kod Modriče; Još petoro povrijeđenih

Putnik iz Srbije poginuo u sudaru autobusa i kamiona kod Modriče; Još petoro povrijeđenih

"Čin je posebno ozbiljan jer se odigrao pred očima studenata sa Pedagoškog fakulteta", rekla je Mihaela Cici Bolovan, generalni inspektor.

"Nakon slika koje su se pojavile u javnosti, policijski službenici u obaviješteni po službenoj dužnosti,a istraga je u toku", rekla je Еlena Ostače, portparol policije u Baili.

Pratite nas i putem Vibera